Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

salamanders

Een tijdje terug kwam ik tijdens het tuinieren al eens twee salamanders tegen in de tuin. Snel mijn dametjes geroepen natuurlijk en uitgebreid bewonderd. We wisten dus al dat ze er zaten. Maar de aantallen die we gisteren tegenkwamen hadden wij ook niet verwacht. Ik had besloten het zwembad op te ruimen. Dit stond op een stuk stof die eigenlijk bedoelt is als schaduwdoek. Maar voor onze tuin was hij veel te groot dus kwam hij goed van pas als ondergrond voor het zwembad. Onder het zeil zit grind. Na eindelijk het zwembad dan in de doos gepropt te hebben was het zeil aan de beurt.
Eerst hadden we nog niets door, maar op een gegeven moment zag de jongste een salamander zitten. En nog 1 en nog 1 en nog, nou ja na ze allemaal geteld te hebben kwamen we op zeventien salamanders. Van groot naar klein. Daar moesten natuurlijk wel even een paar fotootjes van genomen worden.En natuurlijk zijn ze na de fotosessie weer vrijgelaten. Hier zoeken ze hopelijk allemaal weer een fijn plekje om in onze tuin verder te leven. Bijzonder was het wel. 

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Stoer dat jullie ze durven vasthouden!

  Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat veel!!! Hier in ons mini-vijvertje zie ik ze soms ook wel...maar 17 is wel héél veel. Leuk zeg!

  Groetjes Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat veel... Leuk zeg... Hopen dat ze gezellig bij jullie blijven!!!

  Liefs Angelina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, 17 stuks is wel heel veel! Maar ze zijn wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn het toch een mooie beestjes hè. En dat allemaal in je eigen tuin. Op vakantie in Bretagne zagen we ook een kleine echt knálgroene, ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter hebt gelaten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...