Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

paaskrans

Mijn paaskrans is af. Ik vindt het altijd erg leuk om mijn krans, die aan de voordeur hangt, aan te passen aan het seizoen. Nu kwam ik tijdens mijn dagelijkse blogleesrondje een heel leuk idee tegen.
Op de blog van freubelmiep stonden twee leuke harten met een haas erop genaaid. Ik ben meteen mijn stofjeskast ingedoken om ze ook te maken. Vervolgens kwam ik op de blog van tintangel een idee tegen om piepschuim eieren te bekleden met stof. Deze maken de krans helemaal af. Nog wat leuke narcisjes erbij om het helemaal een voorjaarsgevoel te geven. En voila, hier is hij dan.





Nog even een paar van dichterbij. Ik hoop dat iedereen die de komende weken bij ons huis langs fietst er lekker vrolijk van word.

borduren

Ongeveer een jaar geleden leek het me leuk om ook eens te gaan borduren. Mijn schoonmoeder doet dit ook veel en ik was eigenlijk gewoon nieuwsgierig of ik dit ook leuk zou vinden.
Om nou niet meteen heel groot te beginnen heb ik eerst dit geurzakje gemaakt.

Dat ging goed en het volgende project mocht dus wel wat groter worden.
Na wat gezoek kwam ik een afbeelding tegen waarop 2 meisjes stonden die in de tuin aan het werk zijn.
Aangezien ik zelf twee meiden heb sprak dit me wel heel erg aan. Dus bestelt en vol goede moed begonnen. Het werk lag ook wel eens een maandje stil, maar opgeven is er eigenlijk nooit bij geweest.
En deze week heb ik hem eindelijk afgekregen. Vanmorgen heb ik hem in een lijst gedaan en nu staat hij op de kast te pronken. Als je op foto zelf klikt kun je hem nog wat beter zien. Ik kon niet dichterbij fotograferen, dan kwamen er van die rare strepen op. Zal wel van het glas komen.

En nu?   Ik denk dat ik  weer een nieuwe ga uitzoeken. Wat het word weet ik nog niet precies. Ik zag ook een paar van vera de muis die me wel aanspraken. We zullen zien.

schaatsen

Als oprjochte fries (oprechte, moest ik de spelling ook even van opzoeken) hou ik natuurlijk van schaatsen. Afgelopen zaterdag hebben we een tocht geschaatst van 20 km. Nou is dat in vergelijking met de elfstedentocht (200km) natuurlijk niks, maar ik was toch maar mooi trots op mijn medaille die ik in ontvangst mocht nemen. Gelukkig valt het met de spierpijn heel erg mee.

Op de blog van tintangel kwam ik een foto tegen van een krans met daaraan houtjes (schaatsen).
Een vriendin van mij heeft het patroon bestelt (atelier de Marlijn) en toen ze het binnen had zijn we meteen aan de slag gegaan. Je weet nooit hoe lang het nog vriest, dus we wilden ze wel graag klaar hebben.Dit is het geworden.
Begin vorige week had ik er nog alvestedetocht op staan, maar helaas die ging niet door. Hoewel hij toch zaterdag door heel veel mensen is geschaatst. Wij moesten tijdens onze tocht ook over de elfstedenroute en het was daar een komen en gaan van mensen die hem toch schaatsten.
Maar ja, de echte kwam er helaas niet, dus heb ik het maar aangepast.
Zo ziet het er nou bij mijn voordeur uit.

sneeuwklokjes

Ik weet niet of je wel eens op de blog van Corina viltcreaties hebt gekeken, maar dat is echt de moeite waard. Deze 3 dametjes heeft zij ook ontworpen. Ik was meteen verkocht toen ik ze zag en heb het patroon bestelt. Vilt erbij gekocht en naaien maar. En dit is het resultaat. Omdat mijn huis op dat moment meer in de paarse stijl was, heb ik bij de xenos wat leuke vaasjes en glaasjes erbij gezocht, een nieuw stofje om een kussentje en voila, weer een heel ander sfeertje in huis.

Op de salontafel heb ik het groene kleurtje op deze manier toegevoegd.
Ik heb 3 piepschuimballen met lijm ingespoten en met mos beplakt. Daarna kleine bloemetjes geknipt met een een groen hartje en in het midden vastgezet met een mooi speld.
Het staat zo ontzettend leuk. Ben er helemaal trots op.



En wie er ook heel erg mooi bij past is Wobbes Wiebelteen. Een ontwerp van tintangel.
Ik kon er nooit het perfecte plekje voor vinden en nu, met deze kleur groen, past hij er helemaal perfect bij.

wolkom op myn blog

Wolkom, mijn naam is Anja. Nou denk je misschien, niet zo'n goed begin, meteen een dikke spelfout, maar wolkom betekent welkom in het Fries. En welkom ben je. Wat leuk dat je mijn blog eens komt bekijken. Ik ben alweer een tijd bezig mijn creatieve uitspattingen op de foto te zetten en het leek me leuk om ze dan met anderen te kunnen delen. Vandaar deze blog. Ga lekker rondneuzen en misschien kom je nog wat leuke ideeën tegen.  Een reactie is natuurlijk altijd welkom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...