Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

workshop

Afgelopen woensdagavond ben ik samen met een vriendin naar een workshop geweest van Helma groenworkshops. Van te voren hadden we uitgekozen wat we wilden maken, dus de basis stond al voor ons klaar. We gingen beide voor de witte takkenbos met tulpjes erin. Maar wilde je wat anders dan was dit ook mogelijk. Zo zaten we dus met een stuk of 10 vrouwen heerlijk ons eigen kunstwerk in elkaar te knutselen.


We begonnen met het maken van de egeltjes. Om deze te maken moest je eerst uit een stuk fietsband driehoekjes knippen en dan de fietsband op de styropor bal vastspelden. Zo kreeg je de stekels van de egel. Voor het kopje werd een wat groter stuk fietsband gebruikt. Een lange speld voor het neusje en twee kortere voor de oogjes. Eigenlijk heel gemakkelijk, maar kom er maar eens op. Na twee egeltjes te hebben gemaakt gingen we de takkenbos decoreren. Helma had allemaal bakjes met materiaal staan wat je kon gebruiken. Met het lijmpistool werd het op de takken geplakt. De vaasjes waar de tulpjes in kunnen zijn met ijzerdraad bevestigd. En nu staat het dus bij mij in de vensterbank te pronken. Als de tulpjes zijn uitgebloeid zijn ze eenvoudig weer te vervangen voor wat anders. Ik denk dat ik hier nog heel lang plezier van ga hebben.


Woon je toevallig in de buurt van Sint Jacobieparochie kijk dan eens op Helma haar website.
www.helmagroenworkshops.nl


Vanmorgen heb ik ook nog even zitten naaien aan mijn pop. Ze is 1 kledingstuk rijker.

Een heel fijn weekend allemaal.
Marie

Ik ben begonnen aan een wat groter project, en daar gaat even wat meer tijd in zitten, vandaar vandaag een foto van Marie. Marie Pattiserie is een ontwerp van jit design. Ze zit alweer een tijdje te pronken in mijn vensterbank en nog steeds vind ik haar prachtig. Dit was echt een gevalletje van liefde op het eerste gezicht. Het is zo jammer dat jit design op het moment niet zo heel veel ontwerpt, maar ja ik begrijp ook wel dat daar natuurlijk veel werk in gaat zitten. Ik heb Marie voor de foto even buiten gezet. Met het mooie licht dat er nu is worden de foto's veel mooier dan binnen. Maar nu zit ze veilig weer op haar plekje binnen. Moet er toch niet aan denken dat er een vogel op poept. Er zit hier in de bomen een hele mussenkolonie en die zijn veel bij de voedertafel te vinden. Het is wel gezellig al dat vliegende volk. Ze tsjirpen er ook altijd lustig op los, soms heb je net het gevoel alsof je midden in het bos woont i.p.v. midden in een dorp. Maar zoals ze altijd precies op je schone wasgoed weten te mikken lijkt me binnen toch de veiligste plek.Fijn weekend allemaal.                                         

                                       


drie kuikentjes van atelier pippilotta

Wat een heerlijke dag is het weer. Volop zon en een fijn temperatuurtje. Ik heb vanmorgen mijn laatste kuiken in het zonnetje zitten naaien. Nu zijn ze alledrie af en kon ik een mooi plekje voor ze zoeken. Afgelopen weekend was ik me een beetje te buiten gegaan aan het kopen van paaseitjesen en paaskipspekjes.  Het staat zo vrolijk, al die leuke kleurtjes. Er is echter ook al een heel groot deel van verdwenen. We zijn hier allemaal grote chocoladeliefhebbers en als ze dan zo voor je neus staan te lonken, dan denk je toch al snel, nou nog eentje dan. Gelukkig waren er nog genoeg over om er een mooi plaatje van te makenIk hoop dat het bij jullie net zo zonnig is als hier en maak er een heerlijke dag van.

vogeltjes op mijn krans

Helaas, het weekend is alweer voorbij. Wat gaat dat toch iedere keer ontzettend snel. Zaterdag was het hier best lekker weer dus het grootste deel van die dag hebben we in de tuin doorgebracht. Onze tuin ligt in deze tijd van het jaar nog niet de hele dag in de zon, om een uur of vier wordt het dan toch wat te koud, dus aan het eind van de middag zijn we nog even een ijsje gaan halen. Van dat lekkere verse schepijs in alle smaakjes die je je maar kunt bedenken. Twee bolletjes natuurlijk, anders kom je er nooit aan toe om alle smaken uiteindelijk te proeven.


 Zondag was het hier weer bijna een beetje herfst. Regen en harde wind. Tijd voor familiebezoekjes dus. Tussendoor ben ik maar eens aan mijn nieuwe borduurwerk begonnen. Het was eerst wel weer even wennen, maar na even stug doorwerken heb ik de eerste vlinder er nu op staan. En als je dat resultaat dan weer ziet, stimuleert het ook wel weer om verder te gaan. Ook ben ik bezig geweest met een krans voor op de achterdeur. Hiervoor heb ik de rieten krans bekleed met jute gebruikt. De vogeltjes die er op zitten had ik ook al eens eerder gemaakt en met een grote speld heb ik ze in het riet vastgedrukt. Beetje kaal nog, dus heb ik er nog wat eitjes bijgedaan. Die heb ik ook gewoon met een speld vastgezet. Niet heel veel werk dus, maar wel een leuk resultaat.


Het patroon voor de vogeltjes is te vinden op http://hobby.blogo.nl/files/2011/01/vogel-van-vilt-patroon.jpg
En dan is het nu weer maandag. Vergeleken met gisteren een wereld van verschil. Vanmorgen om half tien zat ik al buiten in het zonnetje de nieuwste ariadne te lezen. Pure ontspanning. En nu dus een stukje te typen in dit heerlijke weertje. Laten we hopen dat we een mooie lente krijgen.huiswerk

Vanuit de school van mijn kinderen kwam een tijdje geleden de vraag of er ook ouders waren die zin hadden om eens wat leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen. En daarbij ook de vraag of er dan eens wat leuks met de grote hal kon gebeuren. Hier komen alle klaslokalen op uit en nu gebeurt er nooit wat mee. Het zou leuk zijn om dit een beetje met de seizoenen mee te laten veranderen. Gelukkig is daar dan de action, waar je voor weinig geld hele leuke dingen kunt aanschaffen. Zo werden er ook 4 grote canvasdoeken gekocht en aan mij de eer om daar eens wat leuks op te kliederen. Wauw, 4 joekels van doeken, en de vrije hand om te bepalen wat daarop kwam te staan. Daar weet ik wel raad mee. Ik had de doeken nog niet 10 minuten in huis of de verfkwasten lagen al klaar. Als eerste een paar narcissen. Die kondigen wat mij betreft de lente echt aan. Zo zijn ze geworden.Op de tweede moesten tulpen komen. De tweede voorbode van de lente.
Wat ik het makkelijkst vind is op internet een kleurplaat met de bloem ik wil schilderen te zoeken en die dan  na te tekenen. Zo heb je mooie duidelijke lijnen.
Hier dus de tulpen.


Op naar nummer drie. Ik zat eerst te denken aan blauwe druifjes of hyacinten, maar ja allemaal bloemen werd misschien ook wel wat saai. Nu had ik voor buiten een krans gemaakt van berketakjes en dat leek me ook leuk om iets mee te doen. Op de blog van Ingrid's viltcreaties kwam ik een tijdje geleden leuke vlinders tegen waar ik ook graag wat mee wou doen. Vlinders op een krans moest het dus worden. Zo kwam ook op het idee om de vlinders overal terug te laten komen. Dan vormt het mooi 1 geheel.
Dit is hem geworden.Zo en dan de laatste nog. Helaas was mijn inspiratie op dat moment even op. Ik moest donderdag toch de hele dag werken, kon ik het mooi even laten bezinken. Donderdag ging mijn jongste dochter met haar klasje op bezoek bij de boer. Ieder jaar gaan ze daar de lammetjes bezoeken. Vol enthousiasme kwam ze weer terug en gaf mij zo het idee om iets te doen met lammetjes. Ik heb een leuke kleurplaat uitgezocht en die nagetekend. Om het niet helemaal plat te laten heb ik de lijfjes beplakt met wol. Nog wat vlinders erbij en de vierde was ook klaar.Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden en welke favoriet is.

Alvast een heel fijn weekend 

tuinmeisje

In mijn vorige bericht heb ik de foto's laten zien van mijn Tildapop met haar vaasje gevuld met Helleborus.
Om een mooie foto te krijgen had ik haar buiten op de sidetable gezet. Dit zag er heel leuk uit, maar om haar nou buiten te laten zitten vond ik zonde. Maar ja, het was wel een mooi plaatje vanuit het keukenraam gezien. Wij kijken rechtstreeks uit op de achtertuin. Zowel in de keuken als in de kamer. En dan begint het toch weer te kriebelen. Ik had ook nog een patroon voor een kleinere tildapop en na er drie gemaakt te hebben, moest ik dat toch onderhand wel vrij snel kunnen. En voor een plekje in de tuin hoefde het ook niet zo heel precies. Dus hup de naaimachine op tafel en gaan maar. Als kleding wilde ik haar graag een tuinbroekje geven. Ik heb het patroon voor de broek wat verlengd en er stukjes stof aan vastgespeld voor over de schouders. Nog een zakje op het voorpand (lekker makkelijk vastgemaakt met zoomband, even strijken en klaar.) en ze was klaar om de tuin in te gaan. Nu, iedere keer als ik de tuin in kijk, zie ik haar zitten. Het is toch zo'n leuk gezicht. Het was het werk weer helemaal waard.

Nou afwachten wat er gaat gebeuren als het de eerste keer gaat regenen.
 Ik hoop dat ze wat rechtop blijft zitten.helleborus in bloei


In mijn tuin heb ik een stuk border. (1 meter breed en 5 meter lang) Netjes afgeschermd met een laag hekje en dus streng verboden terrein voor de kinderen. De eventuele bal die erin wordt geschopt kan ik ze nog wel vergeven, maar erdoorheen gaan lopen, dat gaat te ver. Gelukkig houden ze zich hier keurig aan. Zaterdag ben ik de border maar eens wat gaan opruimen. Alle lange stengels, die er in de winter met wat sneeuw er op zo leuk uitzien, er uit gesnoeid en de blaadjestroep opgeruimd. Nu ziet het er wel wat kaal uit, maar ik weet dat het vanaf nu snel genoeg zal gaan. En zo zie je wat er wel bloeit ook veel beter. En dat was dus de Helleborus.
Prachtige mooie grote bloemen met een hele aparte kleur.. De kleur deed me meteen denken aan de tildapop die ik een tijdje terug heb gemaakt. Die zou er volgens mij heel mooi bij passen. Ik had nog ergens van die kleine vaasjes liggen en 1 daarvan heb ik tussen haar handen genaaid. Vervolgens een helleborusbloem afgeknipt (auw, eentje, echt niet meer hoor) en in het vaasje gedaan. Nog even een mooi plekje zoeken en deze foto's zijn het resultaat.

Ze zit nu weer binnen. Zo kan ik binnen ook genieten van die mooie bloemen.
Ik denk dat ik het zo maar even laat met dat vaasje. Kan ik er iedere keer wat nieuwe bloemen in doen.Bij ons in het dorp staat dit veldje met krokussen in bloei. Mooi he

het eindresultaat

Zo, eindelijk weer even tijd voor een nieuw berichtje. De winkel waar ik werk is van eigenaar verwisseld en als gevolg daarvan moest de winkel helemaal gerestyled worden. Normaal werk ik twee volledige dagen, maar deze week werden dat er vier. Maar vandaag stond ik niet op het rooster, dus het eerste wat ik wilde doen was mijn klokje afmaken. Schoonmaken en stofzuigen kan later altijd nog wel. Na het brood eten liggen er toch altijd weer nieuwe kruimels. Er moest niet zo heel veel meer aan het klokje gebeuren, dus na een half uurtje kon ik al deze mooie foto maken.De bloemetjes hingen al op dit eigenlijk voor kaarten of foto's bedoelde hart, maar het klokje past er heel mooi tussen.


Het volgende project is waarschijnlijk het maken van de drie kleine kuikentjes.
 Pasen komt steeds dichterbij.

klokje van huis vol kleur

Op dit moment ben ik druk bezig met het maken van dit klokje. Je kon kiezen uit verschillende modellen, maar deze heeft mijn hart gestolen. Zoooo lief. Ik ben al een heel eind en ik hoop hem toch wel dit weekend af te kunnen krijgen. Dan zal ik het eindresultaat laten zien.
Volgende probleem is natuurlijk dat ik twee dochters heb die hem beide erg leuk vinden.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...