Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

Het haakvirus

Schreef ik in mijn vorige blogje nog dat ik eigenlijk helemaal niet zo goed kan haken, na twee druilerige dagen filmpjes op youtube te hebben gekeken ben ik een heel stuk wijzer geworden. Reden daarvoor is dat ik zo graag eens een amigurami (klein gehaakt beestje) wil maken. Ik heb al eens eerder een boekje uit de bibiotheek gehaald, maar toen had ik niet de tijd om me er genoeg in te verdiepen. Maar met die regen, regen en regen zaterdag en zondag ben ik er toch maar eens voor gaan zitten. En kijk, mijn eerste kleine gehaakte vogeltje.Er zitten best nog wat haakfoutjes in, maar gelukkig zie je die niet. Het vogeltje heeft een plekje gekregen aan mijn sleutelbos. Ook heb ik me gewaagd aan een wat ingewikkelder bloemvorm. Wie niet waagt, wie niet wint, en ook deze zijn best aardig geworden. Nu wil ik er alleen nog een blauwe bij haken en dan kunnen ze straks mooi op een krans tijdens het ek voetbal.
Wat ik ook tegenkwam tijdens het zoeken naar patroontjes om te haken waren de granny squares. Tijdens het googlen kwam ik ook deze tegen.Dat had bij mij een beetje een wow effect. Dat wil ik ook, die zou prachtig bij mij over de bank staan.
Maar ja kan ik dat wel? Op youtube bleek het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Allen heel heel HEEL veel werk. Maar ik zat zo even te rekenen en als ik nou op mijn vrije dagen iedere keer twee maak, dan ben ik over een maand al heel ver. Dat is dus het voornemen. Nu eerst wachten tot het weer zaterdag is en ik garen kan gaan halen. En dan maar eens kijken of het me gaat lukken. Als ik naar deze foto kijk ben ik in ieder geval super gemotiveerd. Ik hou jullie op de hoogte.

En dan vandaag. Koninginnedag. Gelukkig stralend mooi weer. Lekker met de jassen uit 'op de struun' over de vrijmarkt. Ik heb genoeg leuke dingetjes gezien, maar uiteindelijk voor mezelf maar 1 dingetje gekocht. De beide dames hebben beide twee koopjes gescoord. En mijn vriend was tevreden met een lekker pizzabroodje. Voor mezelf heb ik dit leuke doorzichtige koffertje gekocht. Hier kunnen straks mooi mijn naai of haakspulletjes in.Voor vanavond hebben we nog lekkere gebakjes meegenomen. De rest van de middag ben ik druk in de tuin bezig geweest. Vanmorgen vroeg ben ik met de hogedrukspuit in de weer geweest, dus het terras is weer lekker schoon. Ik zat echter tot over mijn oren in de drekspetters. (modder)
Vanmiddag heb ik het terras even opnieuw ingericht en nu staat het er weer een stuk gezelliger bij.

Al met al was het gewoon een perfecte dag. Een echte koninginnedag zoals hij hoort te zijn.
Tekkel

Vorig weekend zag ik in zo'n leuk verleidelijk klein woonwinkeltje een gehaakt tekkeltje staan. Hij was me echter net wat te duur. Eenmaal thuis bleef dat kleine hondje in mijn hoofd rondspoken. Haken kan ik echter niet. Tenminste niet goed genoeg om zoiets te fabriceren. Maar naaien kan ik wel goed en vilt ligt er genoeg in de kast. Dus na wat googlen op het web had ik wel een beetje een idee hoe het moest worden. Ik ben begonnen met het lijfje. Dat was nog niet al te moeilijk. Eigenlijk gewoon een lange worst. Met het kopje ben ik iets meer aan het stoeien geweest. Eerst heb ik het met papier vorm proberen te geven en toen ik daar tevreden over was heb ik het uit vilt geknipt. Op de foto kun je zien hoe ver ik nu ben. Het moeilijkst is nog de juiste verhoudingen weten te vinden.Als ik bezig ben maak ik er wel altijd een rommeltje van.

                           Ach, een tekkeltje is toch ook eigenlijk een klein worstje op pootjes.
Ik ben benieuwd of ik hem dit weekend af kan krijgen.Bij de cavia's is het nog rustig. Gelukkig wel, beter nog iets langer wachten en gezonde cavia's dan te vroeg geborenen


Een heel fijn weekend allemaal.

En voor degenen die met hun spulletjes tijdens koninginnedag op de markt staan:

Heel veel succes met verkopen!

Kate Dudnik

Een beetje verdrietig nieuws vandaag. Gisteren is de eerste cavia bevallen, maar helaas leefde er niet 1 jonkie. Ze waren ook nog helemaal kaal en een cavia hoort geboren te worden met haar, dus dat betekent dat ze te vroeg zijn geboren. Ik denk dat het komt omdat er vijf kleintjes waren en dat dit gewoon niet meer paste in het moederbuikje. Voor haar eigen veiligheid heeft de natuur het overgenomen en heeft haar lijfje de jonkies afgestoten. Het was zo'n zielig gezicht al die kleine baby's. Nu hebben we dus onze hoop gevestigd op de andere cavia. Zij heeft al een keer eerder een gezond nestje geworpen. En dan zou het het mooist zijn als daar wat meisjes bij zitten, want dan kunnen ze bij ons blijven.

Vanmorgen moest ik helpen met de juffen en meesterdag. Ik heb dus geen tijd gehad om even te freubelen.
Vandaar vandaag een mooi tekening van Kate Dudnik.


Tot vrijdag.

babynieuws

Schreef ik vanmorgen nog over onze zwangere cavia's, belt vanmiddag mijn moeder op dat er bij hen een veulentje is geboren. Dus als je dacht na het lezen van de koptekst dat het bij ons raak was, mis!
Mijn ouders wonen vlakbij, dus we zijn meteen op de fiets gesprongen en zijn gaan kijken.Zoooo lief en klein. Dit wil ik toch nog graag even laten zien.
Trotse moeder

Twee uurtjes oud en dan al op eigen benen.

De tuin in

Vanmorgen scheen eerst het zonnetje hier nog even, maar nu is het helaas alweer bewolkt. Toch ben ik de tuin even in geweest. Het gaat nu zo snel dat er haast elke dag wel weer wat nieuws te zien is. We hebben niet een hele grote tuin, vind ik dan, maar ik probeer er zoveel mogelijk in te stoppen. Zo heb ik een stuk voor mijn border. Daar begint alles al lekker omhoog te komen. Hij ligt wel wat in de schaduw, maar dat betekent in mijn tuin alleen maar dat het allemaal net iets later begint te bloeien. Er komt dus toch wel genoeg licht bij om alles in bloei te krijgen. Op die kale plek vooraan stonden vorig jaar dahlias, maar ik geloof niet dat die de winter overleeft hebben, dus daar kan mooi weer eens wat nieuws staan.


Aan de andere kant van de tuin, de zonkant, staan onze fruitstruikjes. We hebben rode bessen, witte bessen,  witte, rode en zwarte frambozen, aardbeien en ook nog bramen. Zomers nemen mijn twee meiden niet eens de moeite om een schaaltje te pakken. Alles wordt zo van de struik geplukt en vervolgens opgesmikkeld.
Dit jaar heb ik een paar meloenpeerplantjes geplant, ik ben dus heel benieuwd wat dat gaat worden.
Mochten er vruchten aan komen dan zal ik ze zeker even laten zien.
Op de foto zie je nu al wat straks de rode besjes gaan worden.In weer een ander plekje van de tuin wonen onze cavia's en het konijn.
We hebben twee vrouwtjes en momenteel even een mannetje. Die laatste zal nu toch echt er bijna bij weg moeten, omdat onze twee vrouwtjes zwanger zijn. Eerst twijfelden we nog, maar nu beginnen ze toch echt een lekker bol buikje te krijgen. Cavia's zijn negen weken zwanger, en dat betekent dat we vanaf volgende week uitbreiding kunnen verwachten. Ik ben heel benieuwd hoe lang het nog gaat duren.Hieronder de twee in blijde verwachting zijnde dames
Dan nog een fotootje van de appelboom. We hebben er twee in een grote pot staan en twee jaar terug hadden we 1 appel en vorig jaar helemaal niks. Dit jaar hopen we op een boom vol appels. Er zit in ieder geval genoeg bloesem in.Eens een keer wat anders dan anders, maar ik hoop dat jullie dit ook leuk vinden. En zodra er baby's zijn zal ik ze zeker laten zien op mijn blog.Een heel fijn weekend allemaal.opbergdoosje voor haarspeldjes

Mijn twee dochters hebben beide vrij lang haar en om dan die vervelende losse plukken, die altijd net in je mond of ogen waaien, in toom te houden hebben we een aardige verzameling haarspeldjes. Nu zaten die altijd in een leuk doosje met die hele hoop elastiekjes die we ook nog hebben. Het probleem was echter dat twee dezelfde haarspeldjes heel moeilijk te vinden waren. Vooral s'morgens als je zelf moet werken en de kinderen op tijd klaar moet hebben voor school. Na wat gezoek op internet kwam ik op deze oplossing.

1. Een leeg doosje.


2. Een leuk stofje om het doosje mee te bekleden.

3. Een heleboel leuke stukjes lint.

4. De verzameling haarspeldjes.


                                                           En dit is het eindresultaat

                    En nou natuurlijk er wel voor zorgen dat ze s'avonds er allebei weer op komen.voorjaarskrans

De nieuwe krans voor aan de voordeur is af. Als ik dan eenmaal een idee in mijn hoofd heb zitten, dan moet het ook meteen gebeuren. Dus na een ochtend en een stukje middag stug doorwerken is dit het geworden.De volgende dag liep ik wel een beetje moeilijk, mijn rug was het er niet helemaal mee eens dat ik zo lang had doorgewerkt, maar als ik hem nu zie hangen aan mijn deur is het de moeite waard geweest. Helemaal in voorjaarssfeer.
Het idee voor deze krans komt van de blog van 


Zij maakte de krans met een houten vogelhuisje, maar omdat ik graag met vilt werk, heb ik het op deze manier gedaan
Dit weekend was het in Nederland museumdag. In Leeuwarden kon je van museum naar museum gereden worden in oude legerauto's. Een superleuk idee, dus op naar Leeuwarden.
In alle musea waren leuke speurtochten voor de kinderen uitgezet, dus voor hen was het ook leuk om eens rond te kijken. Kinderen konden overal gratis naar binnen en voor ons was het maar € 1,00 per persoon..
Zo zijn we begonnen in het keramiekmuseum, toen naar het natuurmuseum, het fries museum en verzetsmuseum en als laatst hebben we de oldehovetoren beklommen. Dit is de scheve toren van Friesland.
Je ziet hem op de achtergrond van de eerste foto.


Met een trapje moest je er iedere keer in klimmen. Grutte Pier                                                                                   Best wel hoog!                                                                  

Het was een fantastisch weekend.

vogelkooitje

Afgelopen weekend kwam ik dit leuke vogelkooitje tegen bij de action. Er was ook nog een slagje kleiner, maar met dit formaat dacht ik net iets meer te kunnen. Nu had ik voor broekemans al allemaal kleine roosjes gemaakt, dus hier was ik aardig handig in geworden. Ik heb voor gele roosjes gekozen, dan passen ze mooi bij de echte. Er moest natuurlijk ook een vogeltje in komen, dus de jutekrans moet het nu met een vogeltje minder doen. Ik heb al zo veel plezier gehad van deze vogeltjes. Ze komen iedere keer weer ergens terug. Ik heb er toen drie gemaakt, maar ik wil er binnenkort toch nog een paar bij maken. Maar nu eerst het resultaat van mijn opgepimpte vogelkooitje.Het vogelkooitje hangt nu voor de tuindeuren. Vogeltjes moeten
 wel een beetje naar buiten kunnen kijken toch?


Waar ik ook me bezig ben geweest is de krans voor aan de voordeur. Pasen is geweest, dus werd het tijd voor wat anders. Maar ja, wat?????????????

Na even wat gegoogled te hebben kwam ik een hele mooie tegen die ook goed in vilt was uit te voeren. 
Ik laat alvast een klein beetje zien, maar de hele foto komt pas als hij helemaal af is. 
Een heel fijn weekend!

Broekemans fotoshoot

Zo, broekemans staat op zijn plek. Ik wilde hem graag op mijn butlertray hebben samen met wat mooie potroosjes. Op de butlertray had ik het sneeuwklokgezinnetje staan. Het ging me echter te veel aan het hart om die nu al te moeten verplaatsen, dus na de boel wat anders te hebben ingedeeld staan ze er nu allemaal samen op. En al zeg ik het zelf, ze passen heel mooi bij elkaar.


Voor de foto heb ik ze even buiten gezet. Het zonnetje schijnt hier eindelijk weer eens, dus het perfecte moment om even een mooi foto te nemen

Ik ben toch blij dat ik voor gele roosjes heb gekozen. Het word zo een lekker fleurig hoekjeIk ben ook een beetje tuingek, zodra het mooie weer eraan komt kan ik niet wachten om lekker met mijn handen in de modder te wroeten.  Ik heb dan ook alvast wat dingetjes gezaaid. De radijsjes en de sla doen het al heel goed. 
Helaas hebben de slakken mijn andijvieplantjes helemaal kaal gevreten. Die vonden ze nogal lekker volgens mij.


Beetje zielig gezicht zo.

uiltjes van huis vol kleur


Op de blog van huis vol kleur kwam ik deze uiltjes tegen. Die vielen bij mijn dochters wel in de smaak, dus werd dit even een tussendoortje. Ze hebben zelf de kleuren en het stofje uitgezocht en de oudste heeft ook nog zelf de oogjes erop genaaid. De festonsteek heeft ze ook wel eens geprobeerd, maar zij is linkshandig en ik ben rechtshandig, en dan is het zo moeilijk uit te leggen. Een tijdje terug wilde ze leren haken, maar dit was helemaal een onmogelijke opgaaf. Gelukkig is haar beppe (fries voor oma) wel linkshandig, dus dan mag die zich daar eens aan wagen. Maar gewoon van voor naar achter en weer terug, dat gaat prima.
Beide uiltjes hangen nu aan de schooltassen.                                   
                                                         Hierboven het uiltje van de oudste.                                        En voor mijn jongste dametje heel veel roze natuurlijk.                             Broekemans moet dus nog even wat langer wachten op zijn roosjes

                      Fijn weekend allemaal

Broekemans


Ja, daar is hij dan, broekemans is af. Nou ja bijna dan. Ik moet de roosjes nog wel maken. Maar daar heb ik al even eentje van geprobeerd en dat gaat best wel vlot. En het is een leuk werkje, dus dat komt wel goed. Voor de foto heb ik hem eerst even op mijn dienblad gezet, maar als hij straks helemaal af is wil ik hem graag op mijn butlertray. In de winkel zag ik leuke gele potroosjes. Die passen er volgens mij heel mooi bij. Of mischien toch witte? Daar moet ik nog maar even over nadenken.
Maar eerst even genieten van broekemans. Iedere keer als ik naar hem kijk word ik er weer helemaal blij van. 


Vergeten jullie de give away niet. Je kunt je nog opgeven tot en met zondag. Paasmaandag zijn de kinderen lekker thuis, dus dan kan een van hen de winnaar uit de hoge hoed halen

Wie heeft er thuis de broek aan? + een give away

Ik ben weer een stukje verder met mijn pop. Vanmorgen heb ik de broek in elkaar genaaid. Ik heb het met de hand gedaan, al heb ik wel een naaimachine. Maar deze moet eerst uit de kast, verlengsnoer eraan, anders kom ik niet bij een stopcontact uit, juiste kleur op het spoeltje zetten, draden weer juist in de machine doen en dan eindelijk kan ik aan de slag. Voor mijn gevoel ben ik dan sneller als ik het even met de hand doe. De broek is nu dus af, hij lijkt wel een beetje groot, maar aan de zijkanten komen er nog bloemen in. Als ik nou alle tijd van de wereld had, ging ik lekker nog even door, maar zo'n ochtend is altijd supersnel voorbij. Morgen werken, dus woensdag maar weer even verder.In het weekend ben ik veel aan het borduren geweest. Dit blijf ik toch ook erg leuk vinden. Een tijdje terug heb ik deze uiltjes geborduurd en nu heb ik er een leuk lijstje bij gekocht. Ik wilde al een tijdje graag ook eens een give away organiseren en dit lijkt met het perfecte moment ervoor.  Dus...  wil je graag kans maken op dit uiltjesborduurwerkje , laat het me dan even weten.


Met mijn grote borduurwerk ben ik ook weer wat verder.
Zo op deze manier gefotografeerd lijkt het al heel wat, maar als je dan het hele doek ziet blijkt het nog maar een heel klein stukje te zijn. Soms ben ik er weer heel druk mee bezig, maar het kan ook zo weer een tijdje stil liggen. Maar uiteindelijk krijg ik hem vast wel af.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...