Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

Naaldenmapje

Een van mijn favoriete sites om even lekker te sneupen naar nieuwe ideetjes is freubelweb. Hier worden allemaal patroontjes verzamelt die door anderen op het web zijn geplaatst. Het gaat van haken, breien, vilt naar met papier werken. Daar kwam ik ook dit ideetje tegen van een naaldenmapje. Een lief klein ontwerpje. Ideaal om die restjes vilt weg te werken. Ik vind het altijd zo zonde om restjes weg te gooien en bewaar alles dan ook netjes  in een mandje. ( nou ja netjes, het ligt in ieder geval allemaal bij elkaar in het mandje) Als ik dan kleine stukjes vilt nodig heb kijk (graaf) ik eerst daar even in. Als ik dan zo bezig ben komen er vanzelf meer ideetjes. Zo lijkt het me ook nog leuk om eentje te maken met een gehaakt bloemetje erop. Maar nu eerst de foto's van deze.


                                                 Het naaldenmapje is zo'n 5 bij 5 cm
De naalden die ik het meest gebruik heb ik er nu in gedaan. Voor de volledige verzameling zou ik nog wel een paar mapjes nodig hebben.Afgelopen weekend heb ik ook weer twee schatjes afgekregen. Een lekker stoere Piraat Piep.
Met zijn eigen riempje met patronenEn als tweede Rammetje Rinkel


Vanavond gaan we de school helemaal in oranjesfeer hullen. Vanmiddag ga ik me dus bezig houden met het knippen van oranjeshirtjes uit papier. Binnen denk ik maar, want het is echt wel een stuk frisser dan vorige week.

knolletje konijn

Vandaag een kort berichtje, omdat het gewoon te mooi weer was om binnen te zitten. De dametjes zijn met vriendjes en vriendinnetjes het zwembad ingedoken en zijn er nu half negen net weer uit. Vanavond slapen ze met hun vader buiten in de tent. FANTASTISCH dus dit weer. (en ik heb het hele bed vannacht voor mij alleen) Vanmorgen heb ik nog even dit schatje gemaakt.
Fijn weekend allemaal!


muisje van tintangel en 3 schatjes

Bij de aankoop van twee muizenpakketjes van tintangel kreeg je het muizenhartje gratis erbij. Een leuk klein pakketje om even een paar uurtjes bezig te zijn. Ik had nog nooit eerder een muisje van tintangel gemaakt, maar het was erg leuk om te doen. Binnenkort meer muizen dus.

Een tijdje terug heb ik het boekje schatjes uit de bibliotheek geleend en hier een paar patroontjes van overgetrokken. Niet heel veel werk om te maken, maar een erg leuk resultaat. Ik heb er sleutelhangers van gemaakt, daar hebben ze precies de juiste maat voor.Echte schatjes toch?


bezoek aan de brummeltuun en weer wat nieuws voor school

Vandaag weer eens een berichtje. We zijn er een paar dagen tussenuit geweest en ik heb helemaal niets op creatief gebied gedaan tijdens de korte vakantie. Ik had wel mijn haakspullen meegenomen, maar het was zulk mooi weer dat ik daar niet aan toe ben gekomen. Wat ik wel heb gedaan is de brummeltuun bezoeken. Voor de lezers van de blog van tintangel is vast bekend dat zij afgelopen zaterdag een open tuindag hadden. Wat een prachtige tuin. Mijn dochter keek vol verbazing om haar heen en haar eerste reactie was dat ze hier wel zou willen wonen. Atelier Koekendieffie en Tintangel waren ook aanwezig. Na even lekker gesnuffeld te hebben tussen de spulletjes ging mijn dochter met een windmolentje en ikzelf met twee pakketjes naar huis. Na eerst natuurlijk nog wat plantjes te hebben gekocht. Roze fluitekruid, bieslook en nog wat plantjes waar ik naam nog even van moet opzoeken. Al met al een heerlijke ochtend.

Een dag eerder zijn we naar Spier gereden. Hier kon je het plankenpad lopen. Een wandeling van 5,5 kilometer. Eerst liep je een stuk door het bos, dan weer een stuk over heide en dus ook een stuk over het plankenpad. Een leuke en afwisselende route.

Er was ook een stuk bos vol met prachtige varens. Haast sprookjesachtigBen je in de buurt, loop dan de witte route.
Vertrek is vanuit het orientatiecentrum
Meestal plaats ik op maandag een stukje, maar ik ben er niet aan toegekomen. De reden hiervoor was dat ik bezig was met iets te maken voor de bonte avond op school. Het thema is dit keer De Skeakel got talent.
Zo kunnen de kinderen iets laten zien waar ze zelf goed in zijn. Van moppen vertellen tot hinkelen etc.
Voor op het podium wilden ze graag iets waarop de skeakel got talent stond. Er werden dus drie grote canvasdoeken gekocht en aan mij de eer om daar wat mee te doen. Na wat gereken, want ja het moest wel allemaal erop passen, ben ik maar begonnen. Het is 3,5 meter lang geworden, dus ik denk dat het vanuit de zaal wel goed te zien is. Het paste haast niet eens op de foto.
Door dit project dus gisteren geen berichtje, maar vandaag. Ik heb namelijk een vrije dag omdat............

                               mijn oudste dochter vandaag 8 jaar is geworden.

Vanmorgen zijn we met de traktatie naar school gelopen. Onderweg werd ze al een paar keer gefeliciteerd en ik denk dat ze op school er ook wel een leuke dag van maken.
Normaal eten ze op dinsdag altijd bij mijn ouders, maar nu dus gezellig thuis. Als je jarig bent hoort de dag toch een beetje speciaal te zijn.

weekendje vol leuke dingen

Na een leuk druk weekend had ik vanmorgen weer even tijd om creatief bezig te zijn. Na (snel) het huis te hebben opgeruimd ben ik gaan zitten (met een lekker bakkie thee) om nu eerst eens die laatste bloem voor aan de voetbalkrans te haken. Het ging lekker vlot en toen hij af was, was er nog genoeg tijd om hem op de krans te bevestigen. Nu moest er nog iets in het midden en het leek me wel leuk om een soort van spandoekje met Holland erop in het midden te bevestigen. Met lekker dik draad heb ik dat op een stukje vilt genaaid. Het spandoekje heb ik aan twee prikkers vastgemaakt en in de krans gestoken.

Hij was zo ook mooi, maar ik had toch het idee dat er nog iets mist. Ik heb er dus nog wat knoopjes in rood wit blauw opgeprikt. Ik heb hem nu eerst even in de keuken gehangen. Pas als het voetbal echt gaat beginnen gaat hij naar buiten aan de voordeur.

het tekkeltje is af

Vanmorgen ben ik er maar eens voor gaan zitten om mijn tekkeltje af te maken. Het bleef er een beetje bij met al die andere interessante projecten. Mijn probleem.... ik vind ALLES zo leuk. Tussendoor probeer ik dan ook nog wat te lezen, want dat is ook een grote hobby van me. Ik heb nu net net deel twee van de hongerspelen uit en het laatste deel ligt al naar me te lonken. Mocht je een goed boek willen lezen dan kan ik deze serie van harte aanraden. Het zijn dikke boeken, maar als het verhaal je eenmaal te pakken heeft ben je er voor je gevoel veel te snel doorheen.

Maar dan nu het tekkeltje. De oren moesten ik nog aan elkaar naaien en op het hoofd bevestigen. Dat was dus het eerste wat ik heb aangepakt. Als ik dan zo bezig ben komen de ideeen vanzelf wel over wat er nog meer bij moet. Zo heeft het tekkeltje nu twee roosjes en een echte penning om zijn nek. Voor de foto heeft hij (of zij, ja wat is het eigenlijk?) zijn eigen mandje gekregen.                                                              Is het geen schatje?


                                 Een heel fijn weekend allemaalvriendschapsarmbandje

Ik kwam een leuk vriendschapsarmbandje tegen op de blog van sascha-lovetoknit. Ik heb echter nog nooit een armbandje geknoopt. Gelukkig hebben we daar dan you tube. Werkelijk alles wordt uitgelegd daar. Toen ik eenmaal de basis door had bleek het niet zo moeilijk te zijn en ben ik maar van start gegaan. ROZE natuurlijk.
Tsja, moet mijn projecten toch ergens kwijt. Gelukkig heb ik dan twee meiden die dat helemaal niet erg vinden.
Het knopen neemt wel wat tijd in beslag, maar is best leuk om te doen. En je ziet snel resultaat.
Zo is hij geworden.


Wil je ook??  Op sascha haar blog staat uitgelegd hoe het moet ( + voor mij een beetje you tube erbij).

                             Als je het niet ziet zitten, ze geeft er ook twee weg als give away.van alles wat

Dit weekend ben ik natuurlijk veel aan het haken geweest. Ik heb nu vijf squares af en wilde deze toch nog even laten zien. Dan krijg je een idee van wat de kleuren moeten worden. Daarna zal ik jullie er een tijdje niet meer mee lastig vallen.  Dan wordt het weer tijd voor nieuwe ideeen . Zoals de krans voor op de voordeur tijdens het voetbal. Daar ben ik nou druk over aan het nadenken. Maar daar een andere keer meer over.
Mijn vriend zijn hobby is postcrossing. Euhh wat? Je krijgt dan via de postcrossingsite een adres van iemand ergens op deze wereld die je een kaartje moet sturen. Tegelijk krijg jij ook kaarten toegestuurd. Af en toe zitten er zulke leuke tussen zoals deze vandaag.                                                              The wizard of Oz

inclusief leuke postzegels, deze kaart kwam uit China


En kijk eens wat we bij de voedertafel spotten.Een groenling
En een vinkje.


Meestal zijn het alleen maar mussen en duiven die voorbijkomen, 
dus voor ons was dit wel bijzonder om te zien. 


traktatie idee

Op 22 mei wordt mijn oudste dochter 8 jaar. Het werd dus zo ondertussen wel  tijd om eens te kijken of het traktatie idee wat ik in mijn hoofd had had ook werkelijk uitvoerbaar was. De vorm moest lijken op zo'n wicky ijsje dat je omhoog moet knijpen. En daar dan wat leuks in voor haar klasgenootjes. Ik had van dat leuke stippeltjes inpakpapier gehaald, dat leek me wel een vrolijk gezicht. Eerst hebben we rolletjes gemaakt van wat steviger papier en daar dan een stukje inpakpapier omheen. De uiteinden heb ik met de naaimachine dichtgenaaid. Mijn dochter maakte de rolletjes en ik naaide ze dicht. Prima teamwork.Mijn werkplekjehaar werkplekje

Ik was na 20 stuks toch wel blij dat ze niet in een hele grote klas zit.
Het eindresultaat. Ze was er zelf helemaal blij mee. Nu nog wat labeltjes erop met haar naam en haar nieuwe leeftijd, en het dienblaadje nog wat opfleuren met lintjes.

Voor haar juf en meester moet ik nog even een beetje zoeken op internet, maar dat komt ook vast wel goed.

                   Fijn weekend allemaal!!

square 1

Eigenlijk zou ik zaterdag pas naar de stad om garen te gaan halen, maar ik bedacht me dat het zaterdag natuurlijk gigadruk in de stad is vanwege het bevrijdingsfestival. Dus ben ik vanmorgen vroeg opgestaan om mijn vriend naar het werk te brengen, zodat ik vandaag de auto kon gebruiken. Om half tien zijn we vertrokken richting Leeuwarden. Eerst hebben we nog even wat zomerkleding geshopt en daarna zijn we naar de garenwinkel gegaan. Daar schrok ik echter nog al van de prijzen van 1 bolletje wol. Dan toch maar op internet bestellen had ik eigenlijk al besloten. Ik wilde graag ook nog donkerblauw voor de laatste bloem en besloot hiervoor maar even bij de Wibra te kijken. En wat bleek, precies de kleuren die ik zocht. Hoe is het mogelijk. En voor maar €1,00 de bol. Het zal vast niet zo'n goede kwaliteit zijn als in een echte garenwinkel, maar voor mij goed genoeg. Vandaar dat ik vandaag de eerste square kan laten zien. Maarre, dat voornemen om twee per dag te maken, dat laat ik even vallen. Alles op zijn tijd. En net als met het borduren, steeds een klein beetje verder. Dan komt het vanzelf af.


Bij de Wibra kwam ik ook nog dit vogelkooitje tegen voor aan de muur. Kon de verleiding natuurlijk weer niet weerstaan.


En dan nog even over mijn tekkeltje. Die heeft wel te lijden onder dat haakvirus. Zijn kop en zijn oren zitten nog met spelden aan elkaar, maar je kan al wel zien hoe hij er komt te zien. Het bloemetje op zijn oor wil ik nog vervangen door een roosje en voor zijn halsdoekje heb ik ook nog een ander stukje stof in de planning.
Hij moet ook nog net iets hoger op zijn pootjes komen. Maar vandaag even niet meer, nu nog even genieten van het zonnetje en dan zometeen mijn vriend weer ophalen. Tsja brengen betekent ook ophalen.
Maar het was een leuke dag zo met mijn twee meiden te winkelen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...