Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

Zon, zee, zand, strand

Nou, hij hangt aan de deur. Ik ben er helemaal blij mee. En het is weer eens wat anders dan de kransen die ik meestal maak voor aan de deur. En nu het weer ook nog een beetje meewerkt, niet heel zonnig, maar wel een lekker temperatuurtje, blijft hij vast wel een tijdje hangen.


Het idee komt bij ingridviltcreaties vandaan.

En zo ziet het er nu uit bij de voordeur.
Nog eentje van dichtbij.

Aangezien het hier zo vlak aan de waddenzee altijd wel een beetje waait heb ik sommige letters met een spijkertje vastgezet. Anders blijf ik letters aan het omdraaien.
Die visjes waren trouwens echt heel leuk om te maken. Zo leuk dat ik er nog wel een aantal gaan komen om er dan sleutelhangers van te maken. Voor de vrijmarkt in september waar mijn dochter wat spulletjes wil verkopen.

Een heel fijn weekend!

Wat een begin van de zomer!

Wat een dag gisteren, alleen maar regen regen en regen. Ik heb eerst granny squares gehaakt, toen een boek erbij gepakt, nog wat letters genaaid, een beetje meer haken en toen wist ik van gekkigheid ook niet meer wat ik moest doen. En dat gebeurt me niet snel. De oudste lag ook zuchtend op de bank. Ik weet niet wat ik moet doooeeen. De jongste heeft het wat dat betreft makkelijker, die kan heerlijk spelen met haar verzameling poppetjes en paardjes. Dan nog maar een filmpje kijken. En zo kwam de dag eindelijk aan zijn eind. Gelukkig, morgen mag ik weer naar school, was het commentaar van de oudste. En daar zitten ze nou allebeide weer, en dat geeft mij even de tijd om alle blogs weer even bij te lezen en zelf weer even een berichtje te plaatsen.             En wat is er nou uit mijn handen gekomen gisteren? Nou dit kleine varkentje dus.
         Best schattig geworden toch?
Is er toch nog iets positiefs uit de zondag voortgekomen.
     


Even voorstellen: Streep

Ik wil jullie even voorstellen aan Streep. Streep is een pracht van een zebra die ik gewonnen heb bij de give away van Anka. Haar blog kun je hier vinden. Kijk er eens rond want ze maakt hele mooie dingen. Gisteren kwam Streep bij ons aan. Helemaal uit België. De twee dames waren natuurlijk reuze nieuwsgierig en het pakje bleef dan ook niet lang dicht zitten. En daar was hij dan: Streep.
Liefde op het eerst gezicht, vooral bij de jongste dame. Hij past precies in haar omhelzing.

Ik ben superblij met Streep. Dit had ik zelf echt nooit kunnen maken.En dan heb ik deze foto nog gemaakt. Mijn tenen krijgen het al niet koud meer.                              Een heel fijn weekend allemaal!

BABY'S *BABY'S * BABY'S * BABY'S

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, ze zijn er. Vanmorgen had mijn oudste weer zoals gewoonlijk vol verwachting in het hok gekeken, maar weer niks. Om een uur of tien liep ik er toevallig langs en zag iets vreemds in het hok wat ik niet kon plaatsen. En dat was dus 1 van de baby's. Nog nat van de geboorte. Dus als een dolle ben ik mijn dochters gaan roepen, die voor op straat aan het spelen waren. Er stond ook een onbekend iemand bij zijn auto die me waarschijnlijk wel voor gek versleet, maar ja dat is dan maar zo. We konden eerst nog niet goed zien hoeveel het er waren en omdat ze ook nog maar net een paar minuutjes oud waren hebben we ze eerst even met rust gelaten. Later bleken het er dus vier te zijn. Vier lieve kleine schatjes. Een heel klein beetje jammer is het dat 3 van de 4 mannetjes zijn. Dit kun je bij cavia's meteen al zien en ik ben er vrij zeker van dat ik het goed gezien heb. Alleen het kleine meisje kan dus bij ons blijven. Maar zover is het gelukkig nog niet, eerst gaan we even genieten van dit kleine spul.


Zijn ze niet prachtig

En omdat de drie broertjes helaas echt niet bij ons kunnen blijven:


Woon je Friesland en heb je interesse?  Laat dan even een berichtje achter. Het liefst houden we de broertjes bij elkaar. 
Mijn kleine indiaantje

Morgen, met de bonte avond van school moeten de kinderen van groep 1 en 2 als cowboy of als indaan verkleed zijn. Ze gaan nl. het nummer "Kom pak je lasso maar" doen. Alleen, met twee meiden in huis, zijn de stoere jongensverkleedkleren niet heel erg aanwezig. Maar, kom op, handige mama in huis toch?
Dus een veer van vilt uitgeknipt, een hoofdbandje en een versierseltje erbij en voila een leuke indianetooitje. De jongste wilde hem graag even showen.


Mijn kleine indiaantje is er helemaal klaar voor.

granny square en de vogelverschrikker van septemberspring

En dan is het alweer vrijdag. De week gaat soms zo ontzettend snel voorbij. Gisteravond was de eerste bonte avond van de school waar mijn kinderen heen gaan. Skeakel got talent was het thema. De canvasdoeken die ik hiervoor had beschilderd hingen mooi boven het podium en de kinderen konden er hun act onder doen. Er waren in totaal 22 acts, dus de hele avond zat mooi vol. Volgens mij was het een zeer geslaagde avond aan de reacties te horen. En de kinderen hebben in ieder geval veel plezier gehad. Nu volgende week nog een keer en dan voor de jongste groepen 1 t/m 4.
Dan gaan mijn eigen kinderen ook meedoen. De oudste gaat een hoepelact doen en de jongste, met nog twee vriendinnetjes, K3. Er moet dus deze week nog druk geoefend worden. Als het zover is ben ik waarschijnlijk nog nerveuzer dan zij zelf. Het is zelfs zo erg dat ik zelf waarschijnlijk niet eens zou durven. Laat mij maar mooi op de achtergrond blijven.

Vorige week had ik mijn negende granny square af en ben ik ze eerst maar eens aan elkaar gaan haken. Voor mij werkt dit beter dan eerst een hele stapel te haken. Nu heb ik al iets om van te genieten. Zo ziet hij er op het moment uit                                 Ik ben nog steeds heel blij met de kleuren


Waar ik ook mee begonnen ben is het knipwerk voor de vogelverschrikker van Septemberspring.
Gisteren is ook het iets grotere buisverband aangekomen dus kan ik ik nu echt beginnen met het in elkaar naaien. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.


                                      Fijn weekend allemaal!!!               


tilda pop

Van een vriendin mocht ik het nieuwste Tilda boek even lenen (dank je wel Marjolein) en daar stond een tilda pop in met een spijkerjasje. Helaas had ik geen spijkerstof liggen. Op internet was het ook nog niet te bestellen. Ik had echter nog wel een oude spijkerrok liggen die ik toch nooit draag. Dus, hup, de schaar erin. Het was wel even puzzelen want het boek is geschreven in het Noors, maar de plaatjes zijn op zich vrij duidelijk, het moest me toch gaan lukken. Voor de broek had ik nog wel wat stof liggen en dit was een vrij makkelijk patroon. Als laatst moest er nog een gehaakt mutsje komen. Ook een beschrijving in het Noors. Nou ja, dan zelf maar wat verzinnen. Een rondje haken, eens een rijtje vasten, nog een paar stokjes er tussen, beetje meerderen en voila, een mutsje. Nu staat ze te pronken bij mij in de gang, maar voor de foto heb ik haar even buiten gezet. Snel even, het regent hier natuurlijk weer.
         Ze fleurt mijn hele gang op met haar vrolijke broek en stoere spijkerjas
Er moeten nog eens van die standaards komen, maar zo vind ik het ook wel grappig.

gehaakt armbandje

Ik had wel weer eens zin om wat te haken. Op een volgend naaldenmapje wilde ik ook een gehaakt bloemetje en na wat gegoogle ben ik daar eerst aan begonnen. Maar door het heen en weer surfen naar verschillende blogs kwam ik ook gehaakte armbandjes tegen. Dat leek me ook wel erg leuk en met twee dames in huis die mij graag tot dienst zijn met passen en zo, ben ik maar eens een poging gaan wagen. Ik heb er nu drie gemaakt en het is erg leuk om te doen. Wil je het ook proberen? Het patroon vind je hier: http://haakzaken.blogspot.nl/2011/09/patroon-uitleg-gehaakt-kralenarmbandje.html

En dit zijn mijn armbandjesMijn favoriet is deze. Ik heb bij mijn armbandjes nog wel een rijtje halve vasten erbovenop gedaan. 
Leuk voor  als het EK begint.
Mijn gewillige fotomodelEn dan als laatst nog het naaldenmapje met gehaakt bloemetjeEen heel fijn weekend allemaal!!

Brrr, hopen dat het iets warmer wordt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...