Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

onze beestenboel

Een tijdje terug schreef ik een berichtje over onze baby cavia's. Intussen zijn het echter geen baby's meer, dus moest er een plekje voor ze gezocht worden. Helaas was dat, zo net voor de vakanties nog niet zo'n makkelijke taak. Toen ze vijf weken werden moest er toch echt actie worden ondernomen, dus kwamen we terecht bij iemand die zelf cavia's fokt voor de verkoop aan dierenwinkels.  Eenmaal daar bleken er wel honderden cavia's te zitten. Nou ja vooruit dan maar was het antwoord. Het leek ons wel leuk om er nog een vrouwtje bij te hebben, de dametjes mochten er dus eentje uitzoeken. Dat was snel gebeurt en die ging in het mandje. Na nog een beetje verder te hebben gepraat vertelde deze man dat de mannetjes die geboren werden in grote groepen tegelijk weggingen. Vreemd, wat gebeurde daar dan mee? Nou niet schrikken, maar die voeren ze dus aan de slangen. Dat is toch verschrikkelijk. Ik wist niet hoe snel ik onze eigen mannekes weer uit het hok moest halen. Dat gaat dus echt niet gebeuren met die van mij. En zo gingen we dus weer naar huis met onze eigen mannekes + nog eentje extra. Thuis hebben we via internet maar een hok erbij besteld en nu verblijven de drie mannen dus in hun eigen hok. De teller staat hier dus inmiddels op 7 cavia's.Kijk dan toch, die ga je toch niet laten opeten!!!!!Onze kikkers hebben intussen allemaal een plekje gekregen in de vijver van de buurman.

mijn meissies
winnaar give away en een mooie krans

Het zou al iets eerder maar vandaag hebben we dan echt de winnaar getrokken van de give away. De winnaar is geworden INGRID van ingrid's freubels.  Gefeliciteerd ingrid!!!
Nou nog even afwachten of ze thuis is of op vakantie.

Vandaag was mijn eerste vrije dag deze week. I.v.m vakanties van collega's moet ik wat extra uren draaien. Daarbij nog eens dat het te mooi weer is om veel binnen te zitten en creatief bezig te zijn.
Toch kon ik het niet laten een mooie krans te maken. We hadden in de winkel van die mooie stengels hortensia's staan en aangezien ik altijd al graag eens een hortensiakrans wilde, was dit mijn kans. Ik heb ze in een natte oasiskrans gezet en nu hoop ik dat ze mooi gaan indrogen.miny op haar scooter deel 2

Ik ben weer een stukje verder met het maken van de scooter. Hij zit nu helemaal in elkaar, alleen een paar kleine details moeten nog gemaakt worden. En dan natuurlijk nog het muisje. Ik ben benieuwd hoe snel het zal gaan, omdat het hier nu eindelijk ook vakantie is. Vandaag was al de eerste vrije dag. Gisteren hebben we een hele leuke afsluiting gehad van dit schooljaar. We hadden in de schuur van een boer in de buurt een circuspiste gebouwd en daar konden de kinderen hun ingestudeerde act laten zien. Daarna was er nog wat drinken en een lekker broodje hamburger of knakworst. Hier stond ik ook bij om te helpen en de kleding die ik gisteren aanhad konden vanmorgen meteen in de was. Ik rook nog steeds naar uien en hamburgers.Vanmorgen waren de kinderen dus al vrij en we hebben meteen maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt om lekkere chocolaatjes te maken. Eerst chocolade smelten ( melk en wit) en die voorzichtig met een lepeltje in het vormpje. En ja, dan heb je natuurlijk altijd teveel gesmolten. Wat doen we daar mee????   OPETEN natuurlijk. Oh, oh, oh, wat is chocolade toch heerlijk. Je zou de schaaltjes toch haast uitlikken. (stiekem ook gedaan hoor, we gooien niks weg toch?)

Voor de vrijmarkt heb ik deze twee schatjes nog gemaakt.Fijn weekend allemaal!!


P. S.   Ik heb besloten dat de sluitingsdatum van mijn give away zondag 22 juli gaat worden. 
Er zijn dus nog een paar daagjes om te reageren. En dan maar hopen dat de winnaar niet net met vakantie is

snertpartij

Dit weekend werd hier de snertpartij georganiseerd. Dit is een kaatspartij op de ijsbaan waarbij iedereen om half drie snert gaat eten. Hoe warm ( of koud) het ook is, snert (is dit fries???  erwtensoep bedoel ik) zal er gegeten worden. Nou heeft het hier de week voor de snertpartij nogal geregend en aangezien een ijsbaan niet een mooi gedraineerd kaatsveld is, was het nogal nattig. Op een ijsbaan is het natuurlijk ook de bedoeling dat er water op blijft staan. Ik denk dat ik nog geen drie stappen op het veld had gedaan en ik stond al een paar centimeter in het water. En waar water is is modder, dus je kan je voorstellen dat dit een bijzonder smerige kaatswedstrijd is geworden. Maar jongens, wat een feest, alles en iedereen zat op een gegeven moment onder de drek (modder) en niemand die het erg vond. Kinderen sprongen met kleren en al in grote modderpoelen en de ouders vonden het voor 1 keertje prima. Hier moest ik wel even foto's van maken om jullie te laten zien.
Nog een klein stukje droog op mijn rechterschoen, dat duurde echter niet lang meer.


               


                    Even snel naar huis, eerst maar even laarzen halen. Mem, het voelt zo vies.


Al met al was het een reuze leuke en gezellige kaatspartij. En een beetje gek doen moet soms kunnen toch !!


kikkerpret deel 2, maar dan echte

Ik kreeg van Riri een reactie op mijn vorige blogje over kikkervisjes. Ze zei ' Pas maar op, voordat je het weet heb je kikkervisjes.'  Nou is het zo dat wij hier in de tuin echt een bak met kikkervisjes hebben staan. Met hemelvaart hebben we die toen meegenomen van ons vakantieadresje. Twee jaar geleden hebben we dit ook al eens geprobeerd, maar toen gingen ze helaas allemaal dood. Maar dit jaar ging het wel goed. Het heeft best lang geduurd voordat ze achterpoten kregen, maar nu zijn we zover dat er ook al een paar voorpootjes hebben gekregen. En gisteren kwam mijn dochter mij op mijn werk vertellen dat er nu ook al een paar echte kikkertjes waren. Tijd om dat eens te laten zien.
Ze zijn echt nog superklein, kijk maar eens naar het plakje banaan wat er bij ligt.


little alien
Hier zie je nog beter hoe klein ze zijn

Er zijn er ook nog een paar die nog acherpoten moeten krijgen.

Zodra ze nog een beetje groter groeien gaan we ze uitzetten in een fijn boereslootje.

Het regent hier vrolijk nog even door, dus zometeen de plu's maar mee naar school.


Fijn weekend allemaal!!

kikkerpret

Vanmorgen heb ik deze twee leuke kikkertjes genaaid. Er moest nodig weer eens wat gemaakt worden voor de vrijmarkt in september. We hebben een stuk mdf gekocht en daar allemaal spijkertjes in geslagen om leuke verkoopbare dingetjes aan op te hangen. Het bord is echter nog lang niet vol, dus moet er af en toe iets bijgemaakt worden. En dat zijn dus deze twee kikkertjes geworden.Het idee komt van kissingthefrog .


Miny op haar scooter

Ik ben woensdag begonnen met een pakketje Miny op haar scooter van tintangel. Nu ik er vanmorgen weer even mee bezig ben geweest kan ik zeggen: wat een ontzettend leuk pakketje om in elkaar te zetten. Hier zit tenminste aardig wat werk in en ben ik lekker even een tijdje mee zoet.
De voorkant van de scooter zit nu in elkaar.Zo al leuk om te zien.Ik kwam ook nog dit patroontje tegen. Niet heel veel werk, dus meteen even uitgeprobeerd.
Morgen naar Leeuwarden, dus even bij de stoffenwinkel kijken en in de hobbywinkel. Probeer niet al te veel uit te geven, maar ja, die verleiding is soms net iets te sterk.

Fijn weekend !!!
Give away gewonnen bij Caren haakt

Vanmorgen kreeg ik de gewonnen give away van Caren binnen. Nieuwsgierig pakte ik het pakje uit.  
Erin zat een mooie gehaakte bloemenslinger in prachtige fleurige kleurtjes. Mmm, waar zal ik dit pronkstukje eens ophangen. Ergens waar het helemaal tot zijn recht komt. Nu is het bij onze trap naar boven nogal saai en daar leek het me de perfecte plek om hem op te hangen. Ik weet niet hoe vaak jullie dagelijks naar boven gaan, maar hier is dat best wel vaak. Was opruimen, douchen, spelen (de kinderen dan), schoenen van boven halen die daar na het spelen zijn blijven liggen en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Caren, ik hoop dat je het een mooi plekje vindt. En zoals je schreef in je briefje, als er 1 van de dames jarig is dan zal ik hem gebruiken om de kamer te versieren.

Wat ben ik een bofkont dat ik deze give away heb gewonnen. Het ziet er nu een stuk vrolijker uit.


Wil je Caren haar blog lezen, hij is te vinden op www.carenhaakt.blogspot.nl
Caren is 12 jaar, en ze kan haken als de beste.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...