Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

terug van een heerlijke vakantie
Helaas, het zit er nu echt op. Na eerst twee weken in Schotland vakantie te hebben gevierd en daarna nog drie dagen in Appelscha te hebben gezeten, zijn we nu dan nu toch echt weer thuis.
Schotland was fantastisch mooi. De eerste drie dagen verbleven we in een heus kasteel dat is omgebouwd tot een hotel. Wat een heerlijke luxe. S'morgens een lekker ontbijtbuffet en als je dan weer terugkwam lag er een krantje op je bed en alles was weer netjes aan kant gemaakt. Alleen de lady's powder room daar was al een avontuur op zich. Daarna zijn we verder naar Fort William gereden voor nog een weekje in een stacaravan. We keken uit over Loch Linnhe. Wederom een prachtige omgeving. Natuurlijk hebben we nog even naar het monster van Loch Ness gezocht, maar die liet zich niet zien. Met het weer hebben we ook echt mazzel gehad. Twee dagen regen en dat dan op de dagen dat we wat verder moesten reizen. Er zullen op mijn blog vast wel eens wat foto's tussen glippen. Zoals deze, ben ik niet ontzetttend stoer daar boven op die rotsen.


Hier waren we aan de atlantische kust vlakbij Mallaig. Hier vandaan varen ook de boten naar Skye.
Hier ziet het er behoorlijk ruig uit , maar een een paar meter naar beneden zag het er zo uit.
prachtige witte zandstranden waar je heerlijk schelpen kon zoeken.In schotland heb ik het veel te druk gehad met mooie dingen bekijken om te knutselen, maar in Appelscha ben ik er toch weer eens voor gaan zitten. Ik ben begonnen met het ontwerp High Tea van atlelier Sweet Moonies. Weer eens een heel andere vorm dan de meeste popjes.
Hier alvast de eerste foto's.In de stacaravan met een lekker bakkie.


paddestoeltje en buitenaards wezentje

Vandaag had ik even tijd om deze twee schatjes in elkaar te naaien. Leuke kleine figuurtjes waar (nu de dames ook allerlei plannen hebben) niet al te veel tijd in gaat zitten. Ze komen weer op het de mdf plaat voor de vrijmarkt van de oudste dochter. Ik ben wel heel benieuwd of ze in september ook daadwerkelijk in de smaak gaan vallen bij de (hopelijk heel veel) kopers.
Nu nog een lintje eraan en een ringetje en ze kunnen weer als sleutelhanger dienen. Het is de bedoeling dat aan elk spijkertje op het bord iets komt te hangen wat ze kan verkopen. Ook dingetjes die ze zelf heeft gemaakt. Dan zetten we de plaat rechtop en kan iedereen goed zien wat ze in de aanbieding heeft.

tuinschaap, strijkkralen en boekenleggers

Zaterdag zijn we inderdaad naar de IKEA vertrokken. En met een auto vol terug gekomen. Je kon namelijk met deze twee ladekasten eindeloos combineren. Elk plankje zat dus apart verpakt. Voor twee kastjes hadden we 28 pakketjes. En dat moest natuurlijk zondag wel even in elkaar geknutseld worden. Nou dat even werden vier uren lang. Pffff, wat een werk. En op 1 of andere manier hadden we de laatjes ook nog verkeerd om in elkaar gezet dus paste het niet. Na heel veel gepuzzel hebben we dan toch de finish gehaald. Vanmorgen ben ik dus druk bezig geweest om alles van beneden naar boven te sjouwen en vervolgens het kamertje beneden weer netjes te maken. Wat een ruimte. Heerlijk, het was het werk waard. Er staan drie dozen klaar voor de kringloop, dat ruimt ook lekker op.

Met al dat opruimen bleef het creatief bezig zijn er wel weer bij. Vandaar even een paar foto's van eerdere werkjes.


Het tuinschaap van Tintangel. Een fantastisch ontwerp en hij is lekker groot.Armbandjes gemaakt met mijn dametjes. Strijkkralen smelten in de oven en rijgen maar. Mocht je nog iets leuks willen doen met de kids, dan is dit zeker aan te raden.  Ook leuk om te zien hoe ze in de oven smelten tot platte kraaltjes.

Deze twee boekenleggers heb ik gemaakt voor de oudste haar vrijmarktbord. Het zijn elastieken die je om het kaft van een boek kan doen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...