Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

een heerlijk warme col

Hij is af, mijn eigenhandig gebreide colsjaal. Het ging lekker snel omdat ik dikke breipennen, dikke wol en de luie wijvensteek heb gebruikt. Ik ken mezelf, het moet wel een beetje willen vlotten, anders blijft het liggen en dan heb ik dit jaar weer niet zo'n heerlijk dikke warme col. Bij de luie wijvensteek brei je twee pennen recht, dan een pen steeds de draad twee keer omslaan en de volgende pen mag je al die extra steken weer fijn laten vallen. Zo krijg je het effect van losse lange draden tussen de pennen die recht zijn gebreid. Voor een duidelijke uitleg kijk hier eens.

En ja, toen moest hij natuurlijk op de foto. Dus voor de spiegel met het fototoestel.


Mmm, je ziet hem wel, maar de camera is ook nogal groot, dat moet beter kunnen.
Vervolgens ben ik dus het hele huis aan het verkennen geweest voor een geschikte plek. Ik hem hem zelfs nog op een cupcakestandaard gedrapeerd, maar op de foto zag dat er ook een beetje vreemd uit. Uiteindelijk vond ik dit nog de beste foto
Gewoon op de tafel, hoe simpel kan het zijn.
Fijn weekend allemaal!!!kerstsokje

Op de blog van atelier valerie kwam ik dit leuke kerstsokje tegen. Ik vond hem erg schattig en heb meteen even gaan doorgeklikt naar de site waar het patroon vandaan kwam. Het leek niet erg moeilijk. Alleen maar vasten haken. Dat moest toch te doen zijn. Vol goede moed ben ik van start gegaan, maar de eerste sok werd veel te groot en de verhoudingen waren een beetje zoek. Eerst You Tube maar eens even raadplegen wat ik nou fout deed. Mijn vaste bleek dus iets van een dubbele vaste te zijn, als dit tenminste bestaat. Kijk, zo vaak haak ik nou. Nog maar een poging dus. En warempel, het is echt een sokje geworden. Vol trots laat ik hem hier zien.
Leuk voor straks in de kerstboom.

Ik ben ook weer aan het breien geslagen. Met hele dikke naalden, fijne zachte dikke wol en met de luie wijvensteek. Dat gaat lekker snel, dus ik hoop er vrij vlot een mooie col van te kunnen breien.
Na al die viltfiguurtjes voor de vrijmarkt had ik wel weer eens zin in iets anders. Ook het borduren heb ik weer opgepakt, al gaat dat echt nog wel een hele lange tijd duren voordat dat af is. 200 ballonnen lek geprikt

Ik zag hem al op heel veel blogs, en een gedeelte van de ballonnen was al een tijdje in huis, maar nu heb ik hem dan ook eindelijk gemaakt. De ballonnenkrans. Leuk om met een verjaardag aan de deur te hangen. Het is zo'n feestelijk gezicht. En echt supergemakkelijk om te doen. De ballon een beetje verfrommelen en dan op een stro of styropor krans vast prikken met een speld.

Dit is de mijne:


Ik heb hem met grote ballonnen gemaakt, maar met waterballonnen kan het ook.Nu nog een jarige, de eerste is alleen pas in december. Ben ik toch mooi op tijd klaar!Vanavond gaan we met het hele gezin wandelen. Voor het eerst in jaren is er hier weer een wandeltocht. Ik loop mee met de jongste (5 km) en de oudste gaat samen met haar vader de 10 km lopen. Laten we hopen dat het wel droog blijft. (duim, duim)Fijn weekend allemaal!!!


sfeerlicht

Gisteravond, in het donker, heb ik even foto's gemaakt van hoe de herfstkrans er uitziet als het waxinelichtje erin brandt.En hier onder hoe het er bij de achterdeur uitziet.Het is jammer dat de zomer voorbij is, maar dit heeft ook wel weer wat.


Afgelopen weekend is voor ons de vrijmarkt prima verlopen. Bijna alles is verkocht, al ging het wel wat moeizaam. De mensen vonden het allemaal erg mooi, maar dan liepen ze ook weer verder. Veel kijkers en weinig kopers dus. Mijn dochter heeft er echter erg van genoten en daar ging het tenslotte om. Maar ik moet wel zeggen dat ik veel respect heb voor mensen die op markten hun spulletjes verkopen. Het lijkt me niet de makkelijkste taak.

nieuwe herfstkrans

Het werd wel weer eens tijd voor wat nieuws op de voordeur. Het zon, zee, zand en strand gebeuren is nu toch echt wel voorbij. Ik had nog aardig wat pompoentjes liggen van vorig jaar en omdat pompoenen voor mij echt bij de herfst horen konden die mooi worden hergebruikt. Die heb ik er eerst opgezet en toen ben ik gaan kijken wat ik er nog meer bij wilde hebben. Dat zijn de twee bladeren geworden. Van de klimop hier in de tuin heb ik twee blaadjes geplukt en die overgetrokken. Daarna nerfjes erop geborduurd omdat ze anders zo nep lijken. Als klein grapje heb ik het kleine kaboutertje er nog bij gemaakt. Geinspireerd op de kabouters van Tintangel. (Haar nieuwe, nog naamloze kabouters, zijn trouwens weer helemaal fantastisch.) Het lantaarntje had ik afgelopen weekend al bij de Action gehaald met de bedoeling om hem in het midden te hangen. Elke avond kan ik er nu een lichtje in laten branden. Vanavond maar even kijken hoe dat staat.
Ik ben er weer heel blij mee, hij is precies zo geworden zoals ik het in mijn hoofd had zitten.
Het bord voor de vrijmarkt hangt nu helemaal vol. Er moeten alleen nog wat stickertjes boven geplakt worden met de prijsjes erop.
De laatste die nog een plekje heeft gekregen is relaxed ratje

                                               
                                                                            Theekopjes getransformeerd tot                                
                                                                                   speldenkussentjes
We zullen het wel zien morgen. Het belangrijkste is natuurlijk dat het morgen gewooon een gezellige dag wordt.
                                         Fijn weekend allemaal!!

schildpadden en een prachtige stempel

Na wat gezoek op het net kwam ik deze schildpadjes tegen. Die konden nog mooi op het vrijmarktbord. Niet moeilijk om te maken maar wel leuk om te zien.                                                                                                                                            


Zaterdag kwam de postbode langs met een pakje. Ik moest meteen denken aan de give away die ik bij readkapke heb gewonnen. Ze maakt prachtige stempels en ik mocht bedenken wat ik graag op een stempel zou willen zien. Aangezien ik twee meiden heb leek het me niet eerlijk om van 1 van hen de naam erop te zetten. Dan moest het iets worden wat ze beide mooi vinden. En dat werd een vlinder. Snel het pakje opengemaakt en mijn inktkussen opgezocht. Ik heb er maar 1, maar wel een leuke. Eentje met allemaal verschillende kleurtjes. De jongste wilde wel heel graag zo'n mooie stempel op haar hand. Hier showt ze readkapkes mooie stempel.


Zien jullie de hartjes op de vleugels van de vlinder. Knap toch, dat je dat zo mooi kunt maken.
We zijn er echt superblij mee.

nog 1 weekje tot de vrijmarkt

Hartjes blijven leuk. Vandaar dat ik er maar eens voor ben gaan zitten en er een heleboel heb gemaakt. Allemaal voor volgend weekend. Dan is namelijk de vrijmarkt in ons kleine dorpje.
Ik heb het mezelf niet te moeilijk gemaakt. Geen keerwerk en dan weer netjes onzichtbaar dichtnaaien, nee hup gewoon met de goede kant onder de naaimachine, klein stukje openlaten, vullen en het laatste stukje dichtracen, wederom onder mijn trouwe machientje. Daarna met de schulpjesschaar erom heen geknipt en op naar de volgende. Zo kom ik wel mooi eens van al die kleine lapjes stof af. Ik vraag er niet te veel voor, het gaat mij er meer om dat mijn kleine (nou ja klein, 8 alweer) meid lekker kan verkopen. Het geld wat ze ermee ophaalt delen we door de helft en dan hebben ze beide weer wat om hun spaarpot mee te vullen.


                                                                                           Eurootje per stuk denk ik?Ze heeft zelf ook nog even zitten zoeken op internet en deze twee heeft ze zelf gevonden. Aan het ijsje moet nog even een lintje. Dan kan hij ook als sleutel/tassenhanger mee.


Gisteren had de bloemenman weer mooie stelen hortensia's. Paarse dit keer. De andere hortensia's waarmee ik een krans heb gemaakt zijn prachtig opgedroogd en aangezien ik nog een oasekrans had liggen heb ik weer drie stelen meegenomen en deze weer tot een krans verwerkt.
De schelpjes in het midden hebben mijn meiden in Schotland gevonden.
En dan nog even deze foto, vanmorgen genomen. Ik zat even lekker buiten met een bakkie thee en dat was geloof ik niet helemaal de bedoeling volgens deze mussen. Brood moest er komen. Hier zitten ze op de muur, maar even daarvoor zaten ze allemaal op een rijtje op de tuinstoel te wachten tot ik ze ging bedienen. Maar als je dan het fototoestel wilt pakken blijven ze daar natuurlijk niet even op wachten. Ver weg gaan ze echter niet want ze weten dat ze vaak wel wat krijgen.
Fijn weekend allemaal!!!High Tea van Atelier Sweet Moonies

Vandaag de foto's van het ontwerp High Tea. Het meisje is helemaal af, er komt alleen nog een kleine etagere met een taartje bij. Maar ik vond het nu al zo'n mooi plaatje dat ik het niet kon laten het even te laten zien.


Het plaatje in zijn geheel.
Uit Schotland heb ik allerlei borduurbladen meegenomen. Dit ontwerpje stond er ook in. Hoe toepasselijk

Omdat ik het op de achtergrond nog wat kaal vond heb ik een mini kamerschermpje gemaakt en hier bloemetjes opgeborduurd.

De andere kant van het scherm is rood. Ik kan hem dus ook nog omdraaien. Zo kan ik hem bij een ander ontwerp vast weer eens gebruiken.

salamanders

Een tijdje terug kwam ik tijdens het tuinieren al eens twee salamanders tegen in de tuin. Snel mijn dametjes geroepen natuurlijk en uitgebreid bewonderd. We wisten dus al dat ze er zaten. Maar de aantallen die we gisteren tegenkwamen hadden wij ook niet verwacht. Ik had besloten het zwembad op te ruimen. Dit stond op een stuk stof die eigenlijk bedoelt is als schaduwdoek. Maar voor onze tuin was hij veel te groot dus kwam hij goed van pas als ondergrond voor het zwembad. Onder het zeil zit grind. Na eindelijk het zwembad dan in de doos gepropt te hebben was het zeil aan de beurt.
Eerst hadden we nog niets door, maar op een gegeven moment zag de jongste een salamander zitten. En nog 1 en nog 1 en nog, nou ja na ze allemaal geteld te hebben kwamen we op zeventien salamanders. Van groot naar klein. Daar moesten natuurlijk wel even een paar fotootjes van genomen worden.En natuurlijk zijn ze na de fotosessie weer vrijgelaten. Hier zoeken ze hopelijk allemaal weer een fijn plekje om in onze tuin verder te leven. Bijzonder was het wel. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...