Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

kabelarmbanden

Soms zie je iets op een blog voor bij komen waar je hartje net even een sprongetje van maakt. Dit had ik bij de kabelarmbanden  van a la sacha. Maar na het lezen van haar tutorial zakte de moed mij een beetje in de schoenen. Breien met een kabelpen? Hoe ziet dat er uit en hoe moet dat dan? Ik kan eigenlijk alleen maar recht uit breien. Ik heb nog een gokje gewaagd bij haar give away, maar helaas. Nu zag ik echter dat ze ook een haakpatroon had gemaakt. Met een filmpje erbij. Vol goede moed ben ik begonnen, maar het leek echt nergens op. En toch....., ik wil er eentje. Dan maar weer terug naar het breien. En na veel getuur op you tube en tien keer uithalen (of twintig, ben de tel een beetje kwijtgeraakt) is het me gelukt. Ik ben zo blij dat ik toch heb doorgezet. En na de eerste volgde een tweede. Dochterlief wilde er ook graag eentje en ons buurjongetje die op maandagmiddag altijd bij ons is ook wel. Dat zijn er al vier. Ja, ik heb de smaak te pakken. Ik heb nog steeds geen kabelpen, hier heb ik een haaknaald voor gebruikt en dit ging ook prima.
Twee kleintjes


De rode is iets smaller, maar mijn voorkeur gaat uit naar de brede.

Weer iets geleerd vandaag.mooi rood is niet lelijk

Vanmorgen ben ik even achter de naaimachine gekropen om een kussentje en het grote kussen op de klepbank een nieuw jasje te geven. Gisteren ben ik namelijk op het stoffenspektakel in Leeuwarden geweest. Er was zo ontzettend veel keus dat ik op laatst ook niet meer wist waar ik moest kijken. Maar deze drie bleven in mijn hoofd hangen en die heb ik dus aangeschaft.
Omdat er weer steeds meer rood in mijn huis kruipt was het wel tijd om het kussen van de klepbank in de keuken aan te passen.
                                                       Staat dat niet gezellig.

Het kussentje bovenop de verkleedkist van mijn meiden. Deze staat in de kamer, omdat hij zo vaak gebruikt wordt.
En als laatste vielen we voor dit stofje. We, mijn dames en ik. Deze moest gewoon mee. Wat er uiteindelijk van gemaakt gaat worden weet ik nog niet, maar laten liggen was ook geen optie.
Het is hier nog wat mistig, maar vanmiddag gaan we toch even lekker erop uit met de fiets. Hier is het deze week namelijk herfstvakantie. Lekker uitslapen (alleen morgen even werken) en leuke dingen doen. 

herfst, herfst, wat heb je te koop.

Gisteravond hebben we de centrale hal van school helemaal in herfstsfeer aangekleed. Het kinderboekenweekthema hebben we weer gehad en het is nog wat te vroeg voor de goede Sint, dus mocht de herfst er nog even tussendoor. Gelukkig maar, herfst is leuk. (Mits het niet altijd regent, zoals nu dus.) Ik heb twee canvasdoeken in herfstsfeer gemaakt. De eerste is beschilderd met twee pompoenen. Onder de pompoenen heb ik met het lijmpistool stro geplakt en hier komen twee muisjes uit te voorschijn. Bovenop de pompoen zit ook nog een muisje. Het zijn dezelfde muisjes als op de vogelverschrikker, maar dan uitvergroot.


Het tweede doek heb ik beschilderd met een boom. 
Vervolgens heb ik er echte bladeren op geplakt.
                                           En nu hangen ze dus beiden in school
Beetje trots ben ik wel, mijn eigen kleine tentoonstelling.

Fijn weekend allemaal!!!

de vogelverschrikker van septemberspring

Zo af en toe scheen het zonnetje hier vanmorgen, de ideale gelegenheid om buiten even foto's te maken van mijn vogelverschrikker. Ik had al een paar kleine stukjes laten zien, maar hier is hij dan helemaal.


                             Er zijn maar liefst drie muisjes in zijn kleren gekropen.

Waaronder eentje in zijn jaszak


Deze vogel trekt zich weinig aan van het feit dat hij toch echt een vogelVERSCHRIKKER is.
                      Het was echt een ontzettend leuke pop om te maken.


Eens kijken wat er nog meer in mijn kistje zit, en wat het volgende werkje wordt.
Nu eerst de canvasdoeken voor school afmaken. Het thema is herfst en donderdag moeten ze af zijn. Voor 1 van de doeken ga ik weer de muisjes van de vogelverschrikker gebruiken. Als het af is laat ik het zeker hier weer even zien.

trouwkadootje

Vanavond hebben we een feestje. Vandaag gaan mijn overburen trouwen. Tegelijk met overburen is de bruidegom ook een neef van mij. Vanavond hebben ze dus hun receptie en daar moeten we wel even naar toe natuurlijk. Met lege handen kun je niet aankomen, maar een envelopje met geld is ook niet mijn idee van een leuk cadeau. Creatief ben je niet voor niks en toen ik laatst dan ook een leuk theekist tegenkwam ging er een lampje branden. Gisteren heb ik geld gewisseld bij mijn baas
(voordeel van in de winkel werken) Allemaal muntjes van 50 cent. Die heb ik in de theezakjes gestopt. Nog een leuk labeltje eraan (met mijn mooie stempel van readkapke erop) en zo heb ik toch een veel leuker cadeau om te geven dan zo'n saaie envelop.       Het labeltje heb ik uit 1 van de lege theedoosjes geknipt. Zo is de achterkant ook nog leuk                                             Op naar het feestje zou ik zeggen.De vogelverschrikker is ook af. Hij is zo leuk geworden. Maar ik houd nog heel even geheim hoe hij is geworden. Maar wat ik wel laat zien is hoe leuk de muisjes zijn geworden. Hier piept er eentje uit zijn mouw.
                    Fijn weekend allemaal!!!!!

sneak preview

Alvast even gluren hoe ver ik met de vogelverschrikker ben? Hier een fotootje.


Dit is weer zo leuk om te maken. Langzaam aan wordt het steeds meer een echte vogelverschrikker.
In een woonblad zag ik een prachtige glazen schaal van Riviera Maison staan. In het midden plek voor een waxinelichtje en erom heen ruimte om hem te vullen met zoveel mogelijkheden (herfst, sinterklaas, kerst, voorjaar en ga zo maar door) dat ik na wat wikken en wegen hem gewoon gekocht heb. En nu al ben ik er zo blij mee. Er ligt nu mos, herfstblaadjes en appeltjes in. S'avonds als het lichtje brandt is het helemaal genieten. 

Onze zithoek. Met mijn mooie schaal op tafel natuurlijk.
miny op haar scooter van tintangel

Ik heb het geprobeerd. Ik wilde miny vrijdag al graag aan jullie showen. Maar om 12 uur, toen de kinderen uit school kwamen, was ze nog net niet helemaal af. En die kleine details die maken van haar juist zo'n leuk muisje. Zaterdag heb ik het helmpje en de bril nog toegevoegd en haar sjaaltje omgeknoopt en voila, hier is ze dan.Waar zou ze naar toe gaan op haar hippe scooter?Inmiddels ben ik begonnen met de vogelverschrikker van Septemberspring. Een iets grotere pop en ook weer heel leuk om te doen. De foto's volgen vast snel.Uit Schotland hadden we wat lekkere kant en klare mixen voor cupcakes meegenomen. Dit weekend bakte de oudste de strawberry cupcakes

Je begrijpt wel dat deze inmiddels al op zijn.


druk met breien

Omdat mijn colsjaal ook zo ontzettend leuk stond bij mijn oudste dochter, (ook bij de jongste trouwens, maar die gleed haar zo van haar nek naar haar kont) besloot ik er ook maar eentje voor haar te breien. Bij de zeeman hadden ze gelukkig ook van die mooie dikke wol dus ik kon dit afgelopen weekend meteen los. Zo tussen het huishouden en brengen en halen van de meiden door brei ik weer even een paar pennen. Ik ben al een heel eind, nog een klein stukje en dan kan ze hem passen. Blauw is het deze keer geworden.


Ik ga een poging doen om van dezelfde wol ook een muts erbij te maken, maar dat is even afwachten hoe dat uitpakt.


Deze mooie grote envelop viel gisteren door de brievenbusMijn gewonnen give away bij Riri (klik op haar naam en je komt op haar leuke blog)

Ze had het echt razend spannend gemaakt deze keer. Om 19.00 zou ze 5 winnaars bekend maken en wie dan als eerste reageerde kreeg haar give away. Van spanning kon ik de letters niet eens zo snel meer vinden, maar ik had geluk, mijn naam stond in het rijtje en van de winnaars was mijn reactie de eerste.Alles prachtig mooi verpakt!
Kijk toch eens hoezeer ik verwend ben. Wat een leuke give away was dat. Ik ben er superblij mee.

Een tijdje terug kreeg ik de Liebster award van maar liefst twee andere bloggers.
De ene kwam van Dinaz
En nog eentje kwam van Leonie

Bij de award horen ook vragen die ze zelf bedacht hebben. Maar ja, wie zijn vragen ga ik nu beantwoorden. Ik heb besloten om het om en om te doen.

1. Wat is je favoriete haakproject? 

Mijn kerstsokje vind ik zelf erg goed gelukt.

2. Wat wil je nog wel eens leren?

Dit weekend kwam ik op een fair glas beschilderen tegen. Dit wil ik nog wel eens gaan doen.

3. Woon je in Noord, Zuid  of Midden Nederland?

In het hoge, hoge noorden, aan de waddenzee.

4. Je kunt niet zonder?

Thee, een bakje thee erbij is zo heerlijk ontspannend.

5. Wat zijn je hobby's, naast haken en frobelen?

Lezen, ik hou van alles waar maar letters in staan

6. Doe je een sport?

Zumba

7. Wat is je to do lijst top drie?

De colsjaal afmaken, miny op haar scooter zetten en voor school twee canvas doeken beschilderen

8. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Om te kunnen laten zien wat ik zoal maak, de reacties die ik erop krijg vind ik nog het allerleukst. 

9. Ben je een stadsmens of een plattelandsmens?

Een echt plattelandsmens, hier geboren en getogen.

10. Je grootste wens is

Heel oud worden en zo mijn kinderen en kleinkinderen zien opgroeien

11. Wat heb je ooit gemaakt maar doe je noooooit meer?

Ik heb 1 keer een eigen konijnenhok in elkaar getimmerd, hij heeft zelfs nog best een tijd in de tuin gestaan, maar het hok wat we nu hebben voor de cavia's en konijn is toch wel veel en veel beter.
Hier hoef ik tenminste zelf niet met kop en kont in te kruipen om het schoon te maken.Nou, dat waren de vragen, er waren ook nog 11 dingen die je over jezelf moet vertellen, maar dat hou ik even wat korter. Een paar steekwoorden die ik op mezelf van toepassing vind.

Moeder, broodjesbakster, frobelaar, krullenkop (sinds afgelopen weekend) theeleut, rood, cavia's,
verzamelaar van mooie stofjes, tuinierster.

En dan is het eigenlijk de bedoeling dat ik de award ga doorgeven. Maar ik lees zo veel blogs die ik allemaal even leuk vind en waar ik heel veel inspiratie vandaan haal. Ik geef hem dus door aan iedereen die het leuk vind deze award te krijgen. 

Vangen, hier komt hij!!!

Ik heb wel besloten om vanaf nu als award vrije blog door het leven te gaan. Naast de kids en huishouden en werk voor school en mijn eigen baan en het creatief bezig zijn heb ik gewoon niet zo heel veel tijd over.Maar Leonie en Dinaz, heel erg bedankt voor deze award, ik waardeer het zeer.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...