Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

surprise

Mijn oudste dochter zit in groep 5 en voor het eerst hebben ze lootjes getrokken. Er stond een hele lijst van leuke spulletjes op het lijstje, dat gaf niet echt heel veel problemen. Maar dan de surprise.
Hier kwam ik toch wel een heel erg leuk idee tegen. Wij hebben voor de koe gekozen, maar ze zijn eigenlijk allemaal super leuk. Bij de boekhandel heb ik een groot wit stuk karton gehaald en na wat meetwerk stond de vorm erop. Met een stanleymesje de vouwlijnen ondiep ingesneden en koeievlekken en een leuke toet erop geplakt.We hebben zoveel mogelijk samen gedaan. Het is tenslotte haar surprise. Nou, dat heeft ze toch heel erg netjes gedaan. We hebben trouwens geen lijm gebruikt maar van die fotoplakkertjes. Anders wordt het zo'n knoeiboel. Dit werkt veel prettiger, en als het wat scheef zit kun je het ook makkelijker weer even loshalen.

Nu nog een gedichtje erbij en dan zijn wij mooi op tijd klaar.

gehaakte bloemen
Op de blog van atelier Valerie kwam ik deze leuke gehaakte bloemen tegen. Je haakt ze om een oude armband heen. De belletjes heb ik laatst van de Holy Stitch meegenomen. Ze heeft zo'n twee weken terug nog een patroon geplaatst en daar ben ik nu druk mee bezig.
                                          Bezint eer ge begint, dit is zeer verslavend
De vogels smullen al van onze heerlijke taartjes

Zo, nu weer even verder haken.


Het vogelfeest kan beginnen

Woensdag besloten we dat het tijd werd om de vogeltjes eens extra te verwennen. Natuurlijk worden ze altijd al wel gevoederd met strooivoer en stukjes brood, maar nu hebben ze er ook nog lekkere taartjes en koekjes bij gekregen.frituurvet smelten, vogelvoer er door heen roeren en dan in een leuke vorm gieten. Echt supersimpel, maar met een heel leuk resultaat.En voor de merels een lekker appeltje erbij.


Fijn weekend allemaal!!!

Pietje Petite

Mijn kleine Pietenmuisje is af. Is het geen schatje? Het ontwerp is van Vrouwtje Plooi en toen ik hem tegenkwam op iemand zijn blog (wie ook alweer?) vond ik hem zo leuk dat ik hem maar snel besteld heb.
Een lekkere wortel voor het paard!!En heel veel kleine muizenkadootjes

sint en piet krans

Mooi op tijd klaar, mijn krans voor op de voordeur. Een Sint en Pietenkrans natuurlijk. Nou was het ook weer niet het meeste werk omdat ik de pietjes en de goede Sint vorig jaar al had gemaakt. Ze zijn haast vanzelf op deze krans geklommen. En dat kunnen ze natuurlijk goed na op al die daken te hebben geoefend. Ik vond hem nog en beetje kaal dus heb ik er nog wat leuke krullinten op bevestigd. Dat vrolijkt de boel net even dat beetje extra op.
De pietjes zijn een ontwerp van atelier Annemoontje
De Sint en zijn paard heb ik zelf bedacht.

Als de goede Sint ons huis nou niet weet te vinden!mijn eerste stempeltjes

Afgelopen weekend heb ik op de Holy Stitch een gutssetje bij Readkapke gekocht. Vervolgens moest ik natuurlijk ook even naar de HEMA voor een paar gommen. En eigenlijk zodra ik thuis was ben ik gaan zoeken naar een leuk plaatje voor mijn stempel to be. Het gutsen zelf gaat eigenlijk verbazingwekkend makkelijk. Het moeilijke is dat je precies langs de lijntjes moet blijven.
Vanmorgen heb ik er nog eentje gemaakt en hier zie je het resultaat.Het vogeltje was de eerste en het olifantje heb ik vanmorgen gedaan.

Waar ik helaas even niet aan had gedacht was een stempelkussen. Ik heb alleen deze met verschillende lichte kleurtjes. Maar je kan gelukkig wel zien wat het moet voorstellen. En het smaakt naar meer. Als ik dan toch naar de stad moet voor een stempelkussen, dan ook nog maar een paar gommen meenemen.
Hier ga ik nog zeer veel plezier aan beleven.

Nu weer verder met mijn spulletjes voor sinterklaas. De krans voor op de voordeur is bijna af en ik ben ook nog bezig met een ander figuurtje. Woensdag heb ik vast een leuke foto om te tonen.


inspiratietakken

Gisteren ben ik naar een leuke thuisparty geweest. Geen tupperware of schoonmaakmiddelen, nee een party met leuke spulletjes voor in je huis. Nou, dat is aan mij wel besteed. Meteen maar even een paar sinterklaaslijstjes afgewerkt en voor mezelf heb ik deze leuke takken gekocht.Zien jullie die haakjes onderaan. Wat biedt dat weer een mogelijkheden. Daar kan ik wel heel veel leuke dingetjes voor verzinnen om aan te hangen. Vilten hartjes, sterren, rendieren, kerstboompjes. en dan natuurlijk met pasen konijntjes, eieren enz. Je snapt wel dat die onmogelijk kon blijven liggen. 

Voor de friezen onder ons, morgen is het weer Holy Stitch in de blokhuispoort in Leeuwarden.
De blokhuispoort is de oude gevangenis. In elke cel staat iemand met zijn of haar handgemaakte spulletjes. Ook leuk voor de kinderen. Ten eerste de mogelijkheid om eens in de gevangenis te kunnen rondkijken en er zijn ook altijd wel leuke workshops voor de kinderen.

Wij gaan zeker even kijken, ook omdat we al in Leeuwarden zijn. We gaan morgen helemaal bovenin de Achmea toren kijken. 1 keer in de maand mag je daar nu naar boven. Hij is 115 meter hoog, dus het uitzicht zal vast heel mooi zijn. Ik hoop alleen dat ik een beetje goed bevenkom.
        
 Lees dit maar eens

De Achmeatoren heeft 4 liften die elk een snelheid hebben van 21,6 km/h. Oorspronkelijk haalden de liften zelfs 32,4 km/h, maar omdat mensen misselijk werden als gevolg van de relatief grote versnellingen die klaarblijkelijk samengaan met de lift opererend op deze snelheid, is de maximale snelheid nu met 10,8 km/h verlaagd. De huidige snelheid geeft nog steeds een raar gevoel. De oren gaan dichtzitten doordat bij deze snelheid een relatief groot hoogteverschil in een korte tijd wordt overbrug

Ik heb er zin in!!!!!!!


Fijn weekend allemaal!!

pindakaas en jam koekjes

Vandaag heb ik samen met de oudste deze lekkere koekjes gebakken. Het is een recept van
Rudolph,  gisteren maakte hij ze klaar in zijn bakprogramma. Ons liep het water in de mond dus zijn we ze vandaag meteen maar eens gaan uitproberen. En ze zijn goed gelukt en erg lekker. Het recept vind je hier. Ik heb nog maar even snel een foto gemaakt, de eersten zijn alweer verdwenen.
het opruimvirus

Sinds mijn vorige berichtje ben ik er niet echt meer aan toegekomen om even lekker bezig te zijn. Vorige week woensdag was het nationaal schoolontbijt en hier konden ze wel wat hulp bij gebruiken. Alle kinderen hebben heerlijk gegeten, het was echt prachtig om te zien wat die kleine kleuters wel niet kunnen wegwerken, maar na de tijd stond er natuurlijk een mega-afwas. Nadat die was weggewerkt was de ochtend alweer om. Vrijdag vroeg juf of ik ook een stoomboot voor op het prikbord kon maken. Dan begint mijn brein meteen te werken en te bedenken hoe ik dit kan realiseren. Klein dingetje, het prikbord is zo'n 3,5 meter lang. Maar ondertussen is er een halve stoomboot klaar. En de goede Sint is nog niet in het land, dus ik heb nog even tijd voor de tweede helft. Dat was dus de vrijdagmorgen.
Vanmorgen moest ik eerst met de jongste naar de schooldokter. Gelukkig stond ik al om negen uur gepland. Na een uurtje was ik weer thuis en kreeg ik echt de opruimkriebels. Al die kleine rondslingerde spulletjes. Eerst heb ik de lade onder de oven aangepakt. In de supermarkt kun je nog zegels sparen, leuk extraatje, als je ze dan ook opplakt en niet zoals ik onderin die la propt. Drie boekjes van 26 euro vol. Dat kan weer leuk besteedt worden. Toen het kinderhoekje nog even meegenomen. En ja dan is de morgen ook alweer voorbij.

Mmm. wat zal ik dan eens plaatsen. Nu ben ik van het weekend wel goed wezen shoppen. Alvast wat sinterklaaskado's gekocht. En ja, dan kom ik ook ook ook altijd wel dingetjes tegen die ik zelf wel erg leuk vind. Zoals de vogeltjes in het midden van de krans hierboven.       Dit kleine leuke kastje, voor al mijn kleine spulletjes


Alvast wat leuke hangers voor in de kerstboom.
Deze leuke ster vond ik bij de Action. En die rieten kransen kan ik straks vast wel weer voor iets leuks gebruiken. Trouwens, niet op de foto gezet, bij de Action hebben ze nu ook meters kant op een kaartje. Nooit weg toch?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...