Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

bloemenpracht

Ik mag altijd graag even door voordeelwinkeltjes sneupen. Action is altijd leuk. Maar afgelopen weekend liep ik bij de boekenvoordeel naar binnen. Ik had op iemand zijn blog gezien dat ze er een boek over sneeuwsterren haken vandaan had en dit leek me wel een leuk kado voor mijn schoonmoeder. Ze haakte vroeger ook altijd van die tafelkleedjes dus dit moet haar ook lukken. Nu wist ik wel dat ze daar ook een knutselhoek hadden maar dat er ook best wel veel keus is dat was me nog niet eerder opgevallen. Ik kwam naar buiten met stempelkussens, stempels die je op een acrylblok moet vastplakken, witte blanco postkaarten en een soort van flowerloom. En die wilde ik al een tijdje graag hebben. Maar ja, dan keek ik ernaar en dacht, ach ik heb ook al zoveel, toch wel prijzig, verzendkosten hoog, en dan liet ik het maar weer.
Hier hadden ze dus een simpele bloemenmaker. Een ronde en een vierkante in 1 verpakking.
Eerste kerstdag hebben we heerlijk zitten stempelen en kleuren en tweede kerstdag (voor het familiebezoek)
zijn we met de bloemenmaker bezig geweest. Oudste dochter kreeg het ook prima voor elkaar.
En dit is het eindresultaat.Ik heb ze op een satéstokje geprikt met een kraaltje in het midden.
                                    Deze worden nooit verkeerd mem, zei de oudste vanmorgen.


Een tijdje geleden won ik de give away bij Atelier Valerie. Theezakjes van stof die heerlijk ruiken.
Ze hebben een mooi plekje gevonden aan een kastdeurtje.


Nog iets langer geleden won ik niet de give away bij Nicole van maaksels en meer, maar stuurde ze iedereen toch een leuk kadootje. Een mooi metalen hartje met een heerlijk ruikend zeepje eraan. Ook dit hangt nu op een plekje waar ik er iedere dag van kan genieten.

Fijn weekend allemaal!
kerstgedichtje

Dit prachtige versje kent mijn kleine meissie helemaal uit haar hoofd. Ik kan er geen genoeg van krijgen om het haar te horen opzeggen.

                             Maria gaat slapen
                             warm in het stro
                             straks komt het kindje
                             het kindje komt zo.

                             Jozef staat naast haar
                             hij rust en hij wacht
                             Hij wacht op het kindje
                             dat komt in de nacht

                             De engel zegt: Herders
                             sta op en ga zoeken
                             dan vind je een kindje
                             in kleertjes van doeken.

                             Kom maar lammetjes
                             ga mee met de schapen
                             en zoek het kindje 
                             dat fijn ligt te slapen

                             De koningen reizen
                             ze reizen heel ver
                             Ze vinden het kindje
                             in de stal met de ster

                                                       
Fijne kerstdagen allemaal!

traktatie ballerina en verjaardag jongste

Afgelopen zondag is onze jongste dochter alweer vijf jaar geworden. Wat vliegt de tijd soms toch snel voorbij. Alweer een jaar geleden dat ze voor het eerst naar de basisschool ging. Gelukkig voelt ze zich prima thuis op school. Ze is absoluut niet verlegen en weet precies wat ze wil. Op school mogen ze niet alleen in hun eigen klas trakteren maar gaan ze ook bij de andere meesters en juffen langs met een mooie kaart waarop de juffen en meesters dan hun naam kunnen schrijven. In de klas van mijn oudste dochter was ze het lokaal uit gelopen en had ze er nog even de opmerking tussen gegooid "dag kleintjes". De hele klas lachen natuurlijk en dan is die kleine dame van mij dus helemaal in haar element.  Die juf zal er al vast wel naar uitkijken om haar ooit in de klas te krijgen.

In haar eigen groep moest er natuurlijk voor alle kindjes een traktatie komen. Nou daar heb ik echt heel lang over nagedacht. Het was het allemaal net niet. Tot ik op deze site terechtkwam. Hoe weet ik niet precies meer, vast door 1 van jullie blogs. Ik had er eentje als proef gemaakt en aan haar laten zien en dat gaf precies de reactie waarop ik gehoopt had. Een diepe zucht en mooooi!
Knippen dus maar. Gelukkig ging dit snel. Even een paar vellen papier op elkaar, nietjes erin zodat het niet kan verschuiven en zo knip je er al snel vijf tegelijk.
De rokjes moesten gevouwen en geknipt worden. dat was iets meer werk, maar wel erg leuk om te doen. Ook leuk om zo eens met de kinderen te doen. Ik weet nog van vroeger hoe leuk ik het vond om van die tafelkleedjes uit vouwblaadjes te knippen. De verrassing van hoe het er uit kwam te zien als je het openvouwde. Iedere ballerina had dus haar eigen unieke rokje aan.
Op de achterkant heb ik met dubbelzijdig tape een potlood en rolletje snoep geplakt. Dat houd de ballerina ook mooi rechtop.

Naderhand heb ik natuurlijk even gevraagd wat ze ervan vonden en volgens mij vonden ze het allemaal een leuke traktatie.

Hier vind je alles om ook met deze ballerina's aan de slag te kunnen.
Ik had een mix gemaakt van alle drie de ballerina's die je hier kunt uitprinten, ik ben alleen vergeten om van te voren een foto te maken. Gelukkig was er nog eentje over.

rolling reindeer van Tintangel

Hij stond al een tijdje te wachten op zijn gewei en oren, maar voordat de kerst straks alweer voorbij is, heb ik hem nu dan toch zijn laatste details gegeven. Hij heeft een mooi plekje gekregen op de butlertray.De potjes heb ik ook zelf gemaakt door er een hoesje om te haken. Het zijn olvaritpotjes, niet zo groot dus, en ze zijn echt supersnel klaar. En s'avonds met een kaarsje erin geeft het zo'n leuk effect.
 Het vogeltje wat je op de foto's ziet komt uit Schotland. Meegenomen uit een 365 dagen per                                  jaar kerst winkel.
Net als deze fantastische standaard met vogelhuisje waar ook weer een waxinelichtje in kan en de letters Merry Christmas.
Het was maar goed dat we in de zomer in Schotland waren, ik denk dat ik in deze tijd de hele winkel had leeggekocht. Het was net een sprookje toen je daar binnenkwam. Het hele plafond was bezaaid met lichtjes. Vooral de jongste wist niet wat ze zag toen we daar binnenkwamen. Zoiets moois had ze nog nooit eerder gezien. Van internet heb ik deze foto even geplukt. Zie je het plafond? Bezaaid met lichtjes. Zooo mooi.

Hier kun je een virtuele toer door de christmasshop doen.
http://www.nutcrackerchristmasshop.co.uk/shopcontent.asp?type=tour


gehaakte sneeuwkristallen

Eerder haakte ik al de leuke bloemen van die ik zag op de blog van Atelier Valerie, nu ben ik bezig geweest met de sneeuwkristallen die je hier kunt vinden. Bijzonder leuk om te haken en ik heb geleerd wat een picootje is. Nooit te oud om te leren. Ik heb er eerst eentje in wit gemaakt.
En omdat het zo leuk is ook nog eentje in rood.

Bij de action kocht ik mini kerstballetjes en die hebben een leuk plekje in het midden gekregen.

Ik moet nu wel eens op zoek naar een eigen setje armbanden om om heen te haken, het begint op te vallen dat er steeds een paar verdwijnen.

En wat ook heel leuk nieuws is, ik heb de give away bij Atelier Valierie gewonnen. 
Je kon heerlijk geurende stoffen theezakjes winnen en ik was de gelukkige. Meteen even gemaild natuurlijk en nu maar wachten tot die postbode het komt brengen. Zodra ze binnen zijn zal ik ze hier even laten zien. 

Klik hier voor haar blog. 


mijn kerstkrans

De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met de kerstkrans voor op de deur. Eerst natuurlijk bedenken wat ik wilde, maar er spookten zoveel ideeen door mijn hoofd dat ik maar gewoon begonnen ben. Wat ik zeker wist was dat ik het hertenkopje van Tilda in het midden wilde hebben.
Op zich een heel simpel patroon, maar wat ziet het er weer leuk uit. Het hertje heb ik op mijn grootste rieten krans vastgenaaid, na eerst de krans bekleed te hebben met repen oud laken.

Van de kerstboom (die inmiddels al in het hok staat te wachten tot de Sint weer naar Spanje is vertrokken) heb ik een paar takken geknipt en die onder het kopje bevestigd. Oke, helemaal goed. Maar bovenaan nog wel een beetje kaal. Ik had nog wat van die dikke wol liggen waarmee ik mijn col heb gebreid. Die er omheen gewikkeld en daarna uit vilt wat kleine sterretjes geknipt. Nog wat lichtjes erin voor als het donker is en een paar kleine kerstballen.
Hij heeft bijna wel iets amerikaans, met die kleuren en sterren.

                    Met de lichtjes aan, vanavond nog even niet, maar morgen mag hij naar buiten.


                                                       Even een close-up                                           

                                               Zo, ik ben weer helemaal tevreden.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...