Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

paper roses

Halverwege februari ga ik samen met een vriendin alweer onze derde workshop geven. Deze keer gaan we paper roses maken. Weer heel wat anders dan de vorige twee keer. De eerste keer hebben we een egeltje van fietsband gemaakt en de tweede keer drie vilten hartjes. Het is een klein vast groepje vrouwen die het leuk vinden om af en toe samen wat leuks te maken. Nu had ik, toen ik het idee op de blog van Tintangel tegenkwam, al eens eerder een paar gemaakt, maar om het straks duidelijk te kunnen uitleggen ben ik er maar weer eens even voor gaan zitten. Het resultaat vind ik iedere keer weer verbluffend, zo echt lijken ze.Als alles goed gaat dan vertrekt iedereen met dit resultaat. Met nog een paar kleine aanpassingen. Het stokje is inmiddels vervangen door een groen stukje ijzerdraad en onderin de glaasjes leek het mij wel leuk om wat wit vogelzand te doen. En een vers bosje gipskruid. Dit heb ik ooit eens laten drogen, maar op de foto ziet het er nog al donker uit. Het vilten roosje hoort ook bij de workshop. Toen ik het dienblaadje aan het inrichten was voelde het alsof er nog iets miste. Het vilten roosje geeft het net even dat beetje extra.
Mijn oefenroosjes. Het rozenknopje is waar het mee begint. En daarna lijm je dus de blaadjes eraan vast.
Zie jij verschil met een echte? En toch zijn deze roosjes van crêpepapier gemaakt.
Het witte crêpepapier is een klein beetje met roze gekleurd. Aangezien dit niet meer tijdens de workshop kan omdat het crêpepapier moet drogen, heb ik dit alvast voor iedereen gedaan. Ik loop dus nu met 1 prachtig gekleurde roze hand. Ach er zijn mindere kleuren!

Wil je ze ook maken? Kijk hier eens. Een hele duidelijke uitleg met foto's.


rokjes

In februari ga ik beginnen met een naaicursus. Ik kan best met de naaimachine omgaan, maar zelf kleding naaien, daar heb ik gewoon de kennis niet voor. Als ik alleen al zo'n patroonblad zie dan begint het me al te duizelen voor mijn ogen. Maar als je aan een naaicursus wilt beginnen moet je toch iets uitzoeken wat je wilt naaien. Om niet al te groot te beginnen leek me kinderkleding het makkelijkst. En omdat ik al op diverse blogs het boek van Mme Mme Zsazsa was tegengekomen leek me dit een goed begin. Iedereen kan rokjes naaien belooft ze. Het boek bestel en uitgebreid bestudeerd en omdat ze in haar boek vertelt dat iedereen het kan heb ik maar eens een poging gewaagd. Het makkelijkste rokje zou ik een uurtje klaar moeten kunnen, nou dit werden er wel iets meer, maar uiteindelijk had ik toch echt een rokje in mijn handen voor de jongste dame. De tweede voor mijn oudste had ik inderdaad in een uurtje af.Ik had verschillende stofjes meegenomen maar de oudste wilde graag precies hetzelfde rokje. Ik heb haar nog gevraagd: "weet je het zeker?" Ja, ze wist het zeker. Dus nu heb ik twee mooie meiden met een lief hartenrokje.


              Ik ben niet zo van het strijken, en ze komen nu net uit de was, vandaar de kreukeltjes.

schaatsenEven geen tijd voor geknutsel, ik heb het druk met rondjes schaatsen.Veel schaatsplezier dit weekend!

een mooi lenteplaatje

Niet iedereen is er wild van, maar ik vind hyacinten toch wel errug lekker ruiken. Ik moest deze week in de winkel een aantal bosjes wegdoen omdat ze al wat te ver in de bloei waren. Dan koopt toch niemand ze meer, maar voordat ik ze weggooide heb ik eerst nog maar even fijn mijn neus erin begraven. Oh wat een heerlijk lentegeurtje. Gelukkig had de bloemenman deze keer ook bollen bij zich. Even een leuk potje opgesnord van zolder en een leuk plekje gezocht. Dat moest de butlertray worden, lekker dichtbij mijn zitplek. Alleen de rest was daar nogal winters dus heb ik het mooie ontwerp sneeuwklokjes van Corina weer tevoorschijn gehaald. Ja dit is alweer veel beter. Het frist de boel hier weer lekker wat op.

Ook maar meteen nog even een olvaritpotje in de juiste kleur omhaakt.MMM, mischien die paddestoelen op de achtergrond ook maar eens vervangen.Fijn weekend allemaal!


gehaakte col

Niet dat ik nog niet genoeg sjaaltjes en cols heb, maar gewoon omdat het zo lekker weghaakt en ontspannend werkt heb ik er nog maar een col bij gehaakt. Als ik dan weer zo'n leuke col bij anderen zie, met een linkje naar een duidelijk filmpje, dan kan ik het toch weer niet laten. Even proberen of dit mij ook lukt. En als het dan prima gaat, ja dan moet hij ook afgemaakt worden natuurlijk. Het vreemde is, ik ben helemaal niet een sjaaltjesmens. Geef mij maar een lekkere fijne coltrui/jurkje. Ik ben een beetje een koukleum en zo'n blote hals, brrr, mij te koud. Daar is dan zo'n sjaaltje heel handig voor, maar op de een of andere manier voelt het toch anders. Gelukkig heb ik daar mijn twee meiden nog. Schat?, vandaag een leuk sjaaltje om naar school?
Hier vind je het filmpje, voor het geval er bij jullie ook nog wel eentje bij kan

winterkrans

Nieuw jaar, nieuwe krans. De kerstkrans is vervangen door deze leuke sneeuwpoppenkrans. Het is een ontwerp van septemberspring. Deze sneeuwmannen hadden al meteen mijn hart gestolen toen ik ze zag.
En nu was het de perfecte tijd om ze aan de voordeur een plekje te geven.
Die sneeuwvlokkenwens hoeft wat mij betreft nog even niet vervuld te worden, maar een flinke laag ijs is meer dan welkom.
Folle lok en seine yn it nije jier!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...