Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

lief klein konijntje had een ??

Dit lieve kleine konijntje (haasje) kwam ik tegen op pinterest. Wat een schatje, om van te smelten toch?
Dus de kast maar ingedoken naar de juiste kleurtjes vilt en een stukje kant en weldra was ze geboren. En nu mag ze op de paaseitjes passen.
Om haar mooi op de foto te krijgen moest ze wel tussen roze paaseitjes staan. Dat is op dit moment al niet het geval meer. Ze waren te lekker!
vilten kraamkadootje

Een collega van mijn vriend is bevallen van een meisje. Nu was het idee om een naamslinger voor haar te maken, maar toen ik het geboortekaartje zag kreeg ik een ander idee. Dit geboortekaartje leende zich er uitstekend voor om na te maken in vilt. Vanmorgen maar meteen aan de slag, ik heb geen idee wanneer ze voor het eerst bij haar op kraamvisite gaan, en wat af is is maar af. Ik heb het geboortekaartje er even naast gefotografeerd.
De naam heb ik op het hartje wat eronder hangt geborduurd.
Ze wisten van te voren niet wat het zou worden en nu blijkt dat het een meisje is geworden kon ik het niet laten toch een paar roze accenten aan te brengen. 
Fijn weekend allemaal!!

de teller stopt op ???? en een gehaakt rokje

Gistermiddag is ook onze andere cavia bevallen. We waren weg geweest en hadden er niet meer aan gedacht om even te kijken. Vandaar dat ik er pas om half elf achter kwam dat er weer baby's waren geboren. Ik keek nog even met de zaklamp onder het stuk jute waar ze graag onder zitten en raakte de tel behoorlijk kwijt. Het leken er meer dan vijf maar welke waren er dan bijgekomen? Na wat gepuzzel in het halfdonker bleken er drie al best wel grote jonkies bij te zijn gekomen.De oudste kon ik zover wakker krijgen dat ze ze nog even kon zien, al dacht ze vanmorgen dat ze dat gedroomd had, de jongste was werkelijk niet wakker te krijgen.Als we de vijf anderen er even uit hebben is het al goed opletten dat er niet eentje ergens onder kruipt, kun je je voorstellen hoe dat met acht gaat worden. Ze zijn nergens bang voor en willen alles onderzoeken, ze zijn ondeugend, maken gekke sprongen, verspreiden overal zaagsel en ja, ook keuteltjes en af en toe moet er natuurlijk een plasje gedaan worden, maar wat GENIETEN we hier van. Tuurlijk verlang ik naar de lente, maar zolang het zo koud buiten blijft hebben wij een goed excuus om ze lekker binnen te houden.Dit weekend heb ik me zere vingers gehaakt aan een rokje voor de jongste. Vanmorgen heb ik er als voering een oud t shirt in genaaid. Omdat ze vandaag een vrije dag van school hebben kon ze hem mooi eventjes showen. 
Zo simpel, het idee komt hier vandaan
De volgende , voor de oudste dit keer dus iets meer haakwerk, is al in de maak. En ik denk dat er vast nog wel eentje gaat volgen.Heel veel post

Wat een geluk heb ik deze week gehad. Ik won twee give aways en kreeg ook nog bedankpost van Prutselz. Al die post wil ik hier natuurlijk wel even laten zien.
In willekeurige volgorde..

Lenteliefjes van atelier Nanaya.
Koekendiefie met kabouter van atelier koekendiefie

En last but not least, een bedankje van prutselz voor de gewonnen give away.

Nou ja, ik schreef het al, het was wel een hele goede week wat de post betreft.
Geluksvogel die ik ben!

de baby's van Muis zijn geboren

Muis heeft ons weer heel lang in spanning gehouden, maar maandagmiddag zijn dan eindelijk haar baby's geboren. Om half drie zag ik dat er drie bij haar lagen, maar ervan uitgaande dat er nog meer zouden komen (ze was echt ongelooflijk dik) hebben we haar nog even met rust gelaten. Een uurtje later bleken het er in totaal vijf te zijn. Tjonge, dat zijn wel een heleboel hoor! Gisteren hebben we ze al even geknuffeld en vandaag vond ik het wel tijd om even foto's te maken. Cavia's worden niet net zoals konijnen in een nest geboren. Zodra een cavia uit de buik van de moeder is zijn ze al behaard en kunnen meteen al goed lopen. Ideaal voor kinderen dus, die hoeven niet een week te wachten tot ze ze even kunnen vasthouden.Ze bleven, tot mijn verbazing, best netjes op een rijtje zitten.
Voor mijn oudste dochter was het helemaal spannend. Zij heeft vrijdag haar spreekbeurt over cavia's en wat is er nou leuker dan een echte cavia met maar liefst vijf baby's te laten zien. Ze hoopte dus echt wel heel erg dat ze ze op tijd werden geboren. En als ik dan toch op school ben met ze wip ik ook nog even bij de jongste haar klas binnen. 
Normaal zitten onze cavia's het hele jaar door buiten, maar met dit koude weer wilde ik het risico niet nemen  dat ze buiten zou bevallen. Vandaar deze noodoplossing eventjes. Maar, zeg nou zelf, dit is toch veel leuker dan buiten. En ze blijven ook nog eventjes binnen, onze andere dame verwacht ook nog kleintjes. Ik ben benieuwd hoe lang dat nog gaat duren.Er ligt nu wel overal in huis zaagsel, maar daar kijken we maar even niet naar.de resultaten van drie lessen naaien

Inmiddels zijn er alweer drie lessen van mijn naaicursus geweest. En wat vind ik het leuk. Samen met nog vier anderen lekker ontspannen naaien, beetje kletsen, bakje thee erbij en wat nog het fijnste is, als ik het even niet snap, dan kan ik gewoon vragen hoe het wel moet. En ik snap heel veel nog niet, maar ondertussen kan ik al wel biesband ergens op naaien, een rimpelmouwtje inzetten en zijn die ingewikkelde patroonbladen nog maar een klein beetje ingewikkeld.
Dit is het jurkje wat ik tijdens de naailessen heb gemaakt. Nog een paar kleine details, zoals een striklint en het mouwtje aan de onderkant nog een beetje rimpelen en dan kan hij in de kast, wachtend op mooi weer.
Ik wilde graag een zelfde jurkje voor de jongste maken, alleen leek het me verstandiger om dit niet tijdens een naailes te doen. Daar wil ik zoveel mogelijk nieuwe dingen leren. Vrijdag ben ik dus thuis achter de naaimachine gekropen om eens te kijken hoever ik in mijn uppie zou komen. Nou, best ver, net zo ver als het eerste jurkje. Ik ben dus best een beetje trots op mezelf. Het onderste stukje piept er nog wat onderuit, daar moet dus het striklint nog aan vast komen zodat hij vast blijft zitten.
Het volgende jurkje wordt een overgooiertje. Eentje met knopen. Geen idee hoe dit moet, maar daar kom ik donderdag vast wel achter, met een beetje hulp.

uitslag give away en lentekrans

Ik heb een beetje gesmokkeld, in mijn give away bericht stond dat ik op 1 maart de uitslag bekend zou maken. Ik heb het alleen erg druk gehad en nu kwam ik er vanmorgen achter dat het dus al 4 maart is. Oeps.
De tijd vliegt soms echt zo snel voorbij. Maar hier is dan toch de winnaar. Getrokken door de random generator, nummertje 12


                                                           Prutselz

Als je me even je adres mailt dan komen de kip en haar kuiken zo snel mogelijk naar je toe.


Vandaag plaats ik mijn honderdste berichtje. En ik ben afgelopen week ook ruim over de 100 volgers heen gegaan. Wat een mijlpalen. Toen ik net begon plaatste ik soms wel drie berichtjes in een week, nu is dat wat minder geworden. Maar 1 keer in de week verschijnt er altijd een berichtje en af en toe twee keer. Ik denk dat jullie het wel herkennen, werk, kinderen en andere bezigheden slurpen ook tijd op. Maar ik vind het bloggen nog net zo leuk als toen ik begon, mede dankzij de leuke reacties die ik altijd krijg. Ik ga dus zeker op naar de 200!!Als oprjochte Frys luister ik natuurlijk wel naar wat Piet Paulusma te vertellen heeft in zijn weerpraatje. En Piet wist dit weekend te vertellen dat het deze week toch echt een beetje lente gaat worden. Daar hing deze krans nou al een tijdje op te wachten. Hij is omwikkeld met draadjeswol (geen idee hoe het echt heet, een tijdje terug heb ik het gekocht in een kleine toko.) Op Pinterest had ik het idee eens langs zien komen en toen ik die bolletjes wol zag kon ik die niet laten liggen natuurlijk. Het madeliefjes patroon had ik in mijn patronenmap zitten en na een paar uurtjes knippen en naaien is dit het eindresultaat geworden.
Wat je niet ziet op de foto is dat er in het draad nog een klein glinstertje zit. Het is net alsof het "gras" een klein beetje vochtig is. Het is zo jammer dat je op een foto nooit helemaal ziet hoe iets in het echt is.


Mijn voordeur is weer helemaal klaar voor de lente.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...