Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

Twee jurkjes nieuw in de kast

Zo, de koningsspelen zijn weer achter de rug. Het was een groot succes, maar tjonge jonge, wat was het KOUD!!! We hebben het programma iets aangepast. De kleutertjes zijn een uur eerder naar school terug gegaan. Het was gewoon niet meer te doen. De oudere kinderen bleven wat meer rennen tijdens de spellen en die hadden er iets minder last van. En nu is het dan vakantie. Twee weken hebben ze hier maar liefst. Gelukkig vallen koninginnedag en hemelvaart op mijn werkdagen dus dat scheelt met oppas zoeken.

Vanmorgen, toen we wakker werden regende het, en nu nog steeds, dus is de jongste lekker aan het kleuren en de oudste staat koekjes te bakken. Chocolate chip cookies. Voor mij even tijd om een berichtje te schrijven.

Tijdens de naaicursus heb ik weer twee jurkjes gemaakt. De ene met knopen en de andere met rits. Die rits, (een blinde rits) dat gaat een volgende keer nog wel even prutsen worden. Best ingewikkeld nog.Dit is het jurkje met knoopsluiting. En plooitjes.Dit jurkje (met rits dus)  heb ik al even een keertje gewassen. De stof was wat smoezelig geworden tijdens het naaien. En omdat ik niet zo'n strijkliefhebster ben is hij nog ietwat kreukelig. 

Ik heb ook nog een hemdje gemaakt voor de jongste dame. Dit leek alleen niet zo mooi op een stokje. Die zal ik eens even op de foto zetten als ze hem aan heeft.
Koningsspelen

Het is eventjes heel rustig hier op mijn blog. Ik ben namelijk samen met een stel andere ouders druk bezig met het organiseren van de koningsspelen.  'S morgens gaan we eerst met de kinderen (200) ontbijten en vervolgens lopen we met zijn allen naar het sportveld om daar leuke spelletjes te gaan doen. Een hele organisatie maar wel heel leuk om te doen. Al zal ik wel eens diep zuchten als het vrijdag is geweest. Dan weten we of we alles goed voor elkaar hadden.


zelluf doen

Gisteren, op die prachtige lentedag, toen het bij ons regende en zeer zeer bewolkt was (huh, dit was toch niet voorspeld?) ben ik maar eens achter de naaimachine gekropen. Ik had twee patronen besteld en mijn handen kriebelden om daar mee te beginnen. Alles wat ik inmiddels op de naailessen heb geleerd kon ik met dit patroon in praktijk brengen. Een beleg maken ( ja, dat was mijn reactie eerst ook, maar het is een binnenstukje van een jurk, rok etc.) plooitjes en knoopsgaten naaien. Het leuke stofje had dochterlief al een tijdje geleden uitgezocht. Hoe kun je zoiets vrolijks ook laten liggen toch?


Tadaaaaa!!!!


     
                                                 Het is een heerlijk luchtig wikkelbloesje
                                       De naam van het patroon is klein baltrum van Farbenmix
                        Op naailes heb ik de laatste keer het jurkje van de oudste afgemaakt (die komt van de week ook nog wel even langs) en daar was nog wat stof van over. Na een beetje gepuzzel heb ik vanmorgen daar ook nog een keer het patroon van kunnen knippen. Ik verheug me nu alweer op het in elkaar naaien ervan.

Over twee weken is het stoffenspektakel in Leeuwarden, dat gaat wel een gat slaan in mijn spaarpotje denk ik zo. Ik heb helemaal de smaak te pakken van het naaien.

onbekende post

Vorige week kreeg ik post van het dream, make, share project. Een super enveloppe vol met leuke spulletjes. Alleen hoe ik ook zoek naar een code, ik kan hem niet ontdekken. Dus mocht je je spulletjes herkennen, laat dan even een reactie achter. De enveloppe is afkomstig van Anouk en haar postcode is 7468AP.


Als dit niet gaat lukken dan mail ik Micky even. Zij heeft alle adressen, maar aangezien ze het nogal druk heeft met verhuizen probeer ik het eerst zo even.


Ook deze leuke bloemenhanger kwam binnen. Gewonnen bij Jenneke. Zo leuk met die knoop erop. Die gaan hier ook nog wel eens besteld worden.
Ik ben verder druk met het voorbereiden van de workshop. Morgen is het eindelijk zo ver. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan gaan vinden.

kraamkadootje

Pfffff, eindelijk, daar ben ik weer. De oplader liet wel erg lang op zich wachten. Via het net hadden we een nieuwe bestelt en de belofte was voor 16.00 bestelt, levering de volgende dag. Dat werd dus een week later.  
Niet normaal toch. Gelukkig kon ik via de tablet wel jullie blogs lezen en ben ik niet heel ver achterop geraakt. Maar nu dan weer een berichtje van mezelf.

Een vriendinnetje van mijn jongste had een klein babybroertje gekregen en omdat haar vriendinnetje zo trots was op haar kleine broertje moest ze echt even langs komen om te kijken. Altijd leuk om zo'n klein kereltje te mogen bewonderen. Verbazend dat die van mij ook ooit zo klein zijn geweest. Nu zijn het alweer van die grote meiden.

Dit nam ik voor hen mee

                                De naam van het kleine kereltje is op verschillende manieren te schrijven,
                                             dus hield ik het veilig bij alleen de eerste letter

                 En ik ben alweer met het volgende kraamkadootje bezig. Dit keer voor de overburen.                                                 Fijn weekend allemaal!!!

Kapot

Hopelijk vrijdag weer een berichtje met foto, de oplader van onze laptop is kapot.  Nu typ ik even een berichtje op de tablet,maar foto's daarmee nemen vind ik niet zo mooi.  Inmiddels heb ik weer een kraamkadootje af, de baby's trekken zich er niks van aan dat het nog geen lente is.  Een vriendinnetje van de jongste heeft een broertje gekregen. En vorige week hebben de overburen een klein schattig meisje gekregen. Vri jdag plaats ik de foto eventjes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...