Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

Vliegend ongemakHebben jullie er ook zo'n last van? Vliegen!! Ze komen hier met hele colonnes mijn huis binnenvliegen. 
En als je dan even op de bank zit een berichtje te typen, dan moeten ze allemaal gezellig op mijn voeten zitten. Vorige jaren hadden we er echt niet zoveel last van, dus ik ben me er maar eens een beetje in gaan verdiepen. 

Wat wel grappig is, hier in Friesland hebben wij het niet over vliegen maar over muggen ( miggen, zoals wij het uitspreken) , terwijl in het nederlands een mug zo'n akelig zoemend steekbeestje is. Als er bij ons 's nachts zo'n vervelende zoemer over ons hoofd scheert dan zeggen wij: oh nee hè, een langpoat. En in mijn geval gaat dan het licht aan en kan de jacht beginnen.
In het nederlands is een langpoot juist weer zo'n joekel van een mug. Snappen jullie het nog?

Op internet las ik dat als er veel vliegen zijn er dan dat jaar weinig wespen zijn. Wespen eten namelijk vliegen. Nou ja, dat is dan weer één troost. De limonade kan dit jaar misschien gewoon op tafel blijven staan.


Zo, klaar met mijn berichtje, ik ga weer miggen vangen!


Fijn weekend allemaal!

Oorbessen

Nog nooit van gehoord? Wij hebben ze gewoon in de tuin hangen hoor! En als we weer toe zijn aan een nieuw paar, dan snoepen we de oude gewoon op.En je zou ze natuurlijk ook door de yoghurt kunnen doen.  Onze bessenstruik doet weer zijn uiterste best dit jaar.Een nieuwe krans voor de voordeur

Na onze vakantie was er van de plantjes niet zo veel meer over. Afgelopen weekend ben ik dus maar eens gaan plantjesshoppen in mijn favoriete tuincentrum. In Engeland had ik zulke prachtige hanging baskets gezien en dat had mijn hoofd wel een beetje op hol gebracht. Ze mixen daar gewoon vrolijk alles door elkaar, een explosie van kleurtjes. En al die kleurtjes komen nu ook in mijn voordeurkrans terug. 

Het moet allemaal natuurlijk nog een beetje groeien, maar dan hoop ik ook zo'n waterval van kleur te krijgen. Een vrolijke, maar niet al te ingewikkelde krans. Op de heetste dag ooit lijkt me dat ook niet zo slim. Het is hier inmiddels 28,3 graden. Ik ben benieuwd wat de eindstand gaat worden.

Fijn weekend allemaal!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...