Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

Een overheerlijke golden syrup cake.



Bij het opruimen van mijn overvolle lades kwam ik nog een pot golden syrup tegen. Ooit eens wat mee gemaakt, maar nu wel heel dicht tegen de houdbaarheidsdatum aan. Zonde om straks weg te moeten gooien, dus maar eens op zoek naar een recept. Iets waar lekker veel syrup in moet. Het werd een cake. We zijn hier namelijk allemaal gek op cake. 

Dit is het recept

75 gram boter
50 gram fijne kristalsuiker
150 gram golden syrup
100 ml kokend water
200 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda

Roer in een kom de bloem, bakpoeder en baking soda door elkaar.
Zet een pannetje op laag vuur en doe hier de boter, suiker, golden syrup en het kokende water. Laat het langzaam opwarmen tot de boter en suiker gesmolten zijn. Doe dit mengsel bij het mengsel met de bloem. Goed roeren en als je geen klontjes meer ziet kun je het in de bakvorm doen. Bakken op 160 graden, 35 tot 40 minuten lang.

Ik heb hem zonet al even geproefd en ik weet zeker dat deze cake vanavond goed in de smaak gaat vallen. Zo kom ik wel door de rest van mijn golden syrup heen.



3 opmerkingen:

  1. Nog nooit van gehoord, maar ziet er smakelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit, cake is altijd lekker toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit!!

    Veel liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter hebt gelaten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...