Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

Merel als huisgast

In onze tuin staat een mooie dichte conifeer. Elk jaar zit hier wel een merelnest in. Zo ook dit jaar. Misschien wel elk jaar dezelfde merel. Dat zou ook verklaren waarom deze moeder merel zich compleet veilig voelt in onze tuin. Geen katten, geen kinderen die haar opjagen omdat we dat ten strengste verboden hebben, en af en toe een lekker stukje brood.
En omdat wij zo af en toe eens even in haar nestje kijken vond zij het waarschijnlijk wel tijd om ook eens in ons huis te kijken. Ze komt zo af en toe even binnen wippen, kijkt even rond en hipt dan weer naar buiten. We laten haar natuurlijk met veel plezier ons huis bewonderen, al laat ze dan ook wel eens wat achter. Maar ach, een stukje keukenrol en weg is het weer.Omdat het ons opviel dat ze op het moment wel heel druk bezig is met voedsel verzamelen hebben 
we even snel een kijkje in haar nest genomen. De foto is niet heel duidelijk, maar dat dit geen eitjes meer zijn dat is wel goed te zien.
2 opmerkingen:

  1. wat schattig dat mereltje af en toe binnen komt. :-) Voordat ik drie skatjes had waren hier ook veel vogeltjes, ik kan daar echt van genieten !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. pas er maar goed op ik had hier 3 merelnesten en ze zijn allemaal uitgehaald door katten :((((

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter hebt gelaten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...