Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

Gekleurd hart gemaakt van takjes


Dit idee zag ik ergens op het internet voorbij komen. Voor mij was het reden om meteen de trap te pakken en wat takken van de populierenboom af te knippen. Verf van de kinderen erbij, lekker kliederen, want hoe verf je een lange tak zonder zelf vieze vingers te krijgen. Niet dus!
Gelukkig scheen maandag het zonnetje lekker ( toen nog wel, nu kunnen we hier zwemmen in de tuin).
De takjes waren dus snel droog. Met ijzerdraad heb ik de boel in elkaar gezet. En nu hangt dit mooie hart op mijn voordeur te pronken. Ik denk dat er nog eentje gaat komen voor op de achterdeur, maar als ik nu met mijn hoofd tussen de bladeren duik word ik wel heel nat, het zal dus nog even moeten wachten.


Citroen meringue taartOok ik heb een taart voor de verjaardagsvisite gemaakt. Het recept komt bij Pauline vandaan.

http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/citroen-meringue-taart.htmlIk durfde de taart niet meer uit het deksel te halen, veel te bang dat hij doormidden zou breken. Dus is hij zo op tafel gekomen. De reacties waren in ieder geval goed. Ze vonden hem erg lekker.
Mevrouw merel weer op bezoek

Vanmorgen waren we druk bezig met de voorbereidingen voor mijn oudste dochter haar verjaardag toen moeder merel ineens in de gang zit. Huh, hoe komt ze daar nou weer? Wat bleek, de achterdeur stond open en daar was ze dus door naar binnen gelopen. Ze zat rustig in de gang haar net gevangen worm naar binnen te werken. We gaven haar wat ruimte om weer naar buiten te gaan, maar mevrouw dacht waarschijnlijk bij zichzelf dat ze ook wel even een stukje kon afsnijden. Ze ging niet door de achterdeur, nee hoor ze hipte gewoon bij ons langs, door de keuken, door de kamer, door de tuindeuren naar buiten en zo, hup de conifeer in. Je begrijpt wel dat wij deze merel toch wel de leukste merel ter wereld vinden.


Hier nog met vijf kleintjes in haar nest, sinds twee dagen helaas nog maar twee. We hebben geen idee wat er met drie jonkies is gebeurt, mischien er uitgeduwd, een ekster, wie zal het zeggen. We hopen in ieder geval dat deze twee wel groot mogen worden.

Zelfgemaakte verjaardagstaart

Even een fotootje van mijn oudste dochter haar verjaardagstaart. Door haar zelf gemaakt en gedecoreerd.Beetje enge traktatie

Onze oudste dochter is van daag 10 jaar geworden. Er mocht dus getrakteerd worden op school. Dit idee kwamen we ergens op het web tegen. Beetje eng, maar toch ook wel heel spannend.


In de wegwerpspuitjes zit van die rode jellypudding met wat kleurstof om het nog wat roder te maken.
Samen met wat enge snoepjes en een pleister om de boel dicht te plakken krijg je dan dit.


De kinderen wilden eerst toch wel graag even weten wat er nou precies in zat voordat ze het gingen opsnoepen. En in de pauze werden de spuitjes met water gevuld voor nog wat meer lol op deze lekkere warme dag.


Merel als huisgast

In onze tuin staat een mooie dichte conifeer. Elk jaar zit hier wel een merelnest in. Zo ook dit jaar. Misschien wel elk jaar dezelfde merel. Dat zou ook verklaren waarom deze moeder merel zich compleet veilig voelt in onze tuin. Geen katten, geen kinderen die haar opjagen omdat we dat ten strengste verboden hebben, en af en toe een lekker stukje brood.
En omdat wij zo af en toe eens even in haar nestje kijken vond zij het waarschijnlijk wel tijd om ook eens in ons huis te kijken. Ze komt zo af en toe even binnen wippen, kijkt even rond en hipt dan weer naar buiten. We laten haar natuurlijk met veel plezier ons huis bewonderen, al laat ze dan ook wel eens wat achter. Maar ach, een stukje keukenrol en weg is het weer.Omdat het ons opviel dat ze op het moment wel heel druk bezig is met voedsel verzamelen hebben 
we even snel een kijkje in haar nest genomen. De foto is niet heel duidelijk, maar dat dit geen eitjes meer zijn dat is wel goed te zien.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...