Altyd wolkom

Altyd wolkom
Altyd wolkom

Najaarskrans

De tuin wordt nu steeds een beetje rommeliger. Het hoort erbij, nu de herfst in aantocht is. Om toch nog een beetje langer van mijn mooie bloemen te genieten heb ik van duizendblad een mooie krans gemaakt. Nog nooit eerder geprobeerd van deze plant, maar ik ben heel tevreden over het eindresultaat.


Het is hier vandaag heerlijk weer, dus ik heb lekker met het zonnetje op mijn rug, deze krans staan maken. 


Nu eerst even het restafval opruimen en dan de kids weer uit school halen. Een ochtend vliegt ook weer voorbij. 

Nog even mijn oproepje om te stemmen voor mijn oudste dochter. Ze haalt al aardig wat stemmen op met haar foto.
Om te stemmen klik je op het linkje.

Fotowedstrijd National Geographic junior

Mijn dochter doet mee aan de fotowedstrijd van National Geographic Junior.  Mijn vraag dus aan jullie, vind je haar foto mooi, geef haar dan je stem.

Voor de eerste foto stem je hier
Op één of andere manier kruipen er altijd heel veel salamanders onder ons zwembad. Zodra we het zwembad weer opruimen halen we ze dan daar weg ( veel te veel zon) en zetten we ze op een schaduwrijk vochtig plekje in de tuin weer terug. Ze heeft nu één van de salamders op een steen gezet samen met een slakje. En dan maar klikken. Dit is mijn favoriet.

Bij foto twee hebben we een klein beetje geholpen. Een slak kruipt natuurlijk niet echt over een salamander heen. Maar de salamander bleef zo stil zitten. En dan haar laatste foto. Een prachtig groen plaatje.
Natuurlijk mag je ook op alledrie stemmen. Alvast heel erg bedankt voor jullie stem(men)
4 kruisjes

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Ik bereikte de leeftijd van 40.
Poeh hé, dat is nou niet echt een leeftijd die ik al bij me vind passen. Maar ik denk dat de meesten dat wel hebben. Je bent gezond, redelijk fit, de kinderen zijn nog niet zo heel oud, zitten nog gewoon lekker op de basisschool, en dan ben je dus toch al 40. En omdat de tijd toch al voorbij vliegt heb ik het idee dat, voor je het weet, de vijftig ook al in zicht is. 
Maar het is nou eenmaal zoals het is, en elke leeftijd moet gevierd worden. Reden om weer eens een lekker recept van Laura's bakery uit te proberen. Het werden heerlijke lemon meringue cupcakes. 
Superleuk om te maken en vooral heerlijk om op te eten. 


Om de meringue een mooi kleurtje te geven moesten ze even onder de grill. De eerste keer mislukte dit natuurlijk. Het ging veel te snel en de meringue was helemaal verbrand, gelukkig ging een tweede poging beter.

Voor de kleine gasten hebben we minicupcakes en cupcakebaby's gemaakt. Deze vormpjes hebben we uit Engeland meegenomen. Je kunt er dus cakejes in bakken maar ook bijvoorbeel fondant in doen, of ijsblokjes mee maken.
Een nieuwe huisgast.

Zo, vanmorgen de kinderen maar weer eens naar school gebracht. De vakantie is echt omgevlogen. De oudste was vanmorgen wel wat aan het morren omdat ze van mij een lange broek en dichte schoenen met sokken aan moest, maar hé, de regen komt hier met bakken uit de hemel vallen. Slippers kunnen vandaag echt niet hoor! 

Vrijdagavond waren de kids even met heit de stad in en ik zat lekker met een bakje thee te genieten op de bank toen ik getrippel hoorde. Nou zijn we wel gewend dat mevrouw merel of een tortelduifje ons huis even verkent, maar dit keer was een mus op zoek naar wat lekkers. Ze hupte, zonder enige angst, de kamer door zo de keuken in en ging op het aanrecht zitten. Voorzichtig heb ik een stukje brood gepakt en daar begon het musje heerlijk van te eten. 


Dorst had ze geloof ik ook, maar dat ging me net wat te ver.


Na een tijdje lekker te hebben gegeten vloog ze gewoon weer naar buiten. En een dag later herhaalde ze dit hele verhaal gewoon nog een keertje. 
Wat een heerlijk brutaal musje. Ik heb enorm van dit kleine ding genoten. Van mij mag ze nog veel vaker langskomen.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...